Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egész hétvégére lezárják a Váci utat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egész hétvégén le lesz zárva Budapesten a Váci út, miután egy jogellenes bontás következtében egy épület pénteken bedőlt az útra. Újpesten a Zsilip utcánál pénteken hatalmas volt a dugó, a Váci utat mindkét irányba lezárták.

Várhatóan egész hétvégén bontani fogják az egykori bőrgyár épületét Újpesten, amely a szabálytalanul megkezdett munkálatok miatt rádőlt az útra pénteken. A baleset hajnali öt órakor történt.

Derce Tamás kerületi polgármester az InfoRádióban elmondta: a bontási engedéllyel rendelkező cég a munkát kiadta egy alvállalkozónak, amely azonban nem a technológiai előírásoknak megfelelően kezdte bontani a téglaépületet. Kiszedték ugyanis az egyik főpillért, remélve, hogy a falak majd a telekre dőlnek.

Ez azonban nem így történt, a törmelékek az útra zuhantak - mondta a polgármester, hozzátéve: a cég még azt sem várta meg, hogy megérkezzen a területhasználati engedély a Fővárosi Önkormányzattól.

Azt volt a szerencse, hogy egy építőmunkás kiállt az útra, és elirányította az arra járókat, az autósok pedig engedelmeskedtek a nem hivatalos személynek, így senki nem sérült meg az omláskor - tette hozzá Derce Tamás.

A helyzetet nehezíti, hogy a terelőút csak kétszer egy sávos, így óriási a torlódás.

A rendőrség tájékoztatása szerint az újpesti önkormányzat statikusa vizsgálta az épületet, és úgy döntött, hogy egészen le kell bontani.

A polgármester azt is közölte: az omlás közben megrongálódott egy villanyoszlop, a sittet pedig el kellett takarítani az útról.

Hanganyag: Kálló Izabella