eur:
393.8
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Brutális közlekedési körülményekre számíthatunk a hétvégén

Hétvégére ónos eső, a jövő hétre enyhülés várható - mondta az InfoRádió által megkérdezett meteorológus.

A hét végén csapadékosabbra fordul az időjárás, a havazás mellett ónos eső, eső, havas eső egyaránt hullhat - mondta az InfoRádiónak Vadász Vilmos meteorológus.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa közölte: szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég, délutántól nyugat felől egyre több felé valószínű csapadék, a havazás mellett, főleg az ország déli és középső területein ónos eső is előfordulhat, síkos utakra kell majd számítani.

Vasárnap is túlnyomóan borult lesz az ég, párás időre van kilátás, sokfelé valószínű csapadék. Északkeleten eleinte havazás lehet, ezt később ónos eső, majd eső váltja fel - mondta Vadász Vilmos.

A legtöbb hó a délnyugati országrészben maradt meg, a Mecsekben, a Villányi-hegységben lehetőség van szánkózásra, sportolásra. A hótakaró a Tiszántúlon, illetve az északkeleti országrészben a legvékonyabb - tette hozzá az OMSZ munkatársa.

A jövő héten enyhülés várható, hétfőn a nappali órákban már az alacsonyabban fekvő területeken is fagypont fölött lesz a hőmérséklet. További csapadékra is lehet számítani - mondta a meteorológus.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×