Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Még nincs BKV-bérlete? Eláruljuk, hol vegye meg!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Csütörtöktől egy héten keresztül meghosszabbított nyitva tartással üzemelnek a BKV legfontosabb bérletpénztárai - közölte a részvénytársaság, mivel az új bérletfajta bevezetése miatt hosszú sorok alakultak ki a pénztárak előtt. Most megtudhatja, hol tud hosszabban sorba állni.

Meghosszabbított nyitva tartással üzemelnek a BKV főbb bérletpénztárai csütörtöktől egy héten keresztül. Az indoklás szerint az új bérletfajta bevezetése miatt hosszú sorok alakultak ki a pénztárak előtt.

"A január elsejétől életbe lépő változásokról az utasok tájékoztatást is kérnek a pénztárosoktól, ezért a napokban előfordulnak nagyobb sorok a jegypénztáraknál" - áll a közlekedési vállalat közleményében.
A BKV Zrt. ezért a megnövekedett igényekhez igazodva csütörtöktől január 10-ig egy héten keresztül valamennyi metrópénztár, a felszíni pénztárak közül pedig a Moszkva téri, a Móricz Zsigmond körtéri, a Kőbánya-Kispesti, az Etele téri, a Városház téri, a Rákoskeresztúr autóbusz végállomásnál található, a XIX. kerületben a Kossuth Lajos téri, a Bosnyák téri, valamint a hűvösvölgyi nyitva tartását meghosszabbítja. A jegypénztárak így 20 óra helyett 21 óra 30 percig tartanak nyitva.

Ugyancsak meghosszabbított nyitva tartással üzemelnek a HÉV-pénztárak közül az Örs vezér téri (az autóbusz végállomásnál található is), a Boráros téri HÉV végállomásnál lévő, Csepelen a Szent Imre téri és a végállomáson üzemelő, a Vágóhídnál található, a Margit hídi, az Árpád hídi, a békásmegyeri és a Batthyány téri jegypénztárak - közölte a BKV.

Korábban a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület nevű civil szervezet felszólította a BKV vezérigazgatóját, hogy hosszabbítsa meg a tavaly decemberi és éves bérletek érvényességét január 8-a éjfélig és nyittassa ki az összes pénztárablakot.

A BKV vezetése még a VEKE felszólítása előtt a december végén lejáró bérletek érvényességét január 2-ig meghosszabbította, a többi bérlet 5-ig érvényes - mondta el a vállalat szóvivője az InfoRádióban.

Kiricsi Karola szerint valószínű, hogy pénteken már kisebbek lesznek a pénztárak előtt kígyózó sorok, ezért nem hosszabbítják meg 8.-ig az érvényességet.