eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Magyar turisták indultak a forrongó Kenyába: csak saját felelősségre - képek

A Külügyminisztérium figyelmeztetése ellenére éjjel egykor csaknem harminc magyar indult a Ferihegyi repülőtérről a kenyai Mombasába. Kenyában már csaknem 300 halálos áldozata van a december 27-ei elnökválasztás után kitört zavargásoknak.

Csaknem 30-an írták alá tegnap éjjel a ferihegyi repülőtéren azt a nyilatkozatot, amely szerint saját felelősségükre utaznak Kenyába. Harkai Zoltán, az egyik utas az InfoRádiónak nyilatkozva úgy vélte, hogy semmi baj nem érheti őket.

Nem eshet bajunk, 11 éve járunk ki Kenyába. Az ottani világot ismerni kell, Afrika pedig nem arról híres, hogy nincsenek ott törzsi villongások - mondta.

Harkai Zoltán szerint most is az ország nyugati és az északi részen vannak nagyon komoly törzsi villongások.

A cég egyik embere azt mondta a helyszínről, hogy helyreállt a közlekedés, kinyitottak a boltok és nyugalom van. Tehát Mombasában nincs igazán probléma - vélekedett a turista.

A helyi televíziók szerdai jelentései szerint a december 27-ei, vitatott elnökválasztás egyik folyományaként felfegyverzett fiatalok bandái masíroznak a kelet-afrikai ország számos városában. Andorkó Attila pont ezért mondta le a kenyai utazást.

Úgy lett volna, hogy egy hét Kenya, egy hét Zanzibár. A mostani viszonyok miatt azt az időt, amelyet eredetileg Kenyában töltöttük volna, most "átraktuk" Zanzibárra - mondta az InfoRádióban.

A charterjárat a Kenyai Mombosából a Tanzániához tartozó Zanzibárra repült. Az eredetileg jegyet váltó 183 utas többsége a szigetcsoportra utazott.

<

fotó: Sigmond Árpád (képgaléria)

A Kenyába tartók több mint fele visszamondta az utat, csaknem harminc fő azonban a külügyminisztérium figyelmeztetése ellenére is elment. Közéjük tartozott B. István is, aki azt mondta: egyáltalán nem fél az úttól.

Beszéltem a kinti idegenvezetővel, és azt mondta, hogy semmi probléma nincsen. Máskor nem tudok menni, úgyhogy ennyi - jelentette ki.

Hozzátette: azt a nyilatkozatot, amely szerint saját felelősségére utazik, úgy írta alá, hogy el sem olvasta.

Volt azonban olyan is, aki a repülőtéren mondta le az utazást. Ebben az esetben, az utazási irodák vagy visszaadták az útért kifizetett összeget, vagy másik utat ajánlottak fel ügyfelüknek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×