Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Autómentéshez, fakivágáshoz vonultak leggyakrabban a tűzoltók a hóban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az elmúlt 24 órában majdnem nyolcvan alkalommal riasztották a tűzoltókat a hóesés miatt - mondta az InfoRádiónak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Dobson Tibor arra hívta fel a figyelmet, hogy az autósoknak a megváltozott útviszonyokat figyelembe véve kell közlekedniük.

A tűzoltókat hetven-nyolcvan alkalommal riasztották műszaki mentéshez kedd reggel óta, amikor országos havazás kezdődött - mondta az InfoRádiónak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Dobson Tibor közölte: a legtöbb riasztás az ország déli és középső részéből, valamint Borsod megyéből érkezett.

Baranya megyében a hó súlya alatt megdőlt fák kivágása volt a legjellemzőbb feladat, míg az ország többi részén leginkább árokba csúszott, elakadt, keresztbe fordult autókat kellett menteni. Viszonylag kevés olyan baleset történt, ahol súlyos sérültekhez érkeztek a mentők - tette hozzá a szóvivő.

A havazás nem okozott jelentős fennakadást, forgalomlassulást azonban igen. A katasztrófavédelem nem tud arról, hogy lennének a havazás miatt elzárt falvak vagy járhatatlan utak az országban.

Dobson Tibor hangsúlyozta: az autósoknak számítaniuk kell csúszós útszakaszokra, lefagyásokra, hókásás útburkolatra, emiatt szükség van a téli gumira.

Hanganyag: Litauszky Balázs