eur:
395.27
usd:
366.62
bux:
65108.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A korábbi országos rendőrkapitányt és a volt minisztert is kihallgatták

Petrétei József volt rendészeti minisztert és Bene László korábbi országos rendőrfőkapitányt is tanúként hallgatták ki a rendőri vezetők kollektív illetményemelése miatt indult nyomozásban.

A kirendelt védői rendszer átalakítását szorgalmazza a Magyar Helsinki Bizottság, miután vizsgálata a rendszer válságáról és a kirendelt védőkkel szembeni bizalomhiányról tanúskodik - írja a Népszabadság. A törvény előtti egyenlőség megkívánja, hogy a büntetőeljárásban ne érje hátrány azokat, akik anyagi helyzetük miatt nem képesek ügyvédet fogadni. A vizsgálatok azonban már több évtizede azt mutatják, hogy a kirendelt védők korántsem annyira hatékonyak, mint ha meghatalmazás alapján jártak volna el.

Petrétei József volt rendészeti minisztert és Bene László korábbi országos rendőrfőkapitányt is tanúként hallgatták ki a rendőri vezetők kollektív illetményemelése miatt indult nyomozásban - olvasható a Magyar Nemzetben. A feljelentést az egyik rendőrszakszervezet főtitkára tette hűtlen kezelés és elöljárói hatalommal való visszaélés gyanújával. Az ügyet jelenleg a Katonai Főügyészség vizsgálja.

A két ünnep között meglepően sokan tértek be vásárolni a magyarországi hipermarketekbe és szakáruházakba - derül ki a Világgazdaság írásából. Ezzel a kereskedők némiképpen javíthattak a tavalyi nem túl rózsás összesítette bevételi adatokon.

Miközben a kormány hallgat arról, hogy milyen javaslatokat nyújt be január végén a 209-re tervezett adóváltozásokkal kapcsolatban, a kutatók lényegében az összes adónemet megváltoztatnák - tájékoztat a Napi Gazdaság. A szükséges változás mértékéről megoszlanak a vélemények, abban viszont összhang van, hogy a személyi jövedelemadót, és a társasági adót érintő kedvezményeket meg kell szüntetni.

A már ötkarikás kvótát szerzetteket kemény felkészülésre biztatja, a pekingi részvételi joggal még nem rendelkezőknek sikeres kvalifikációt kíván, egyúttal pedig a tiszta, doppingmentes versenyzés fontosságára hívta fel a figyelmet Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a sportolókhoz és felkészítőikhez intézett újévi köszöntőjében. Az Index írása szerint üzenetében a szervezet vezetője gratulál azoknak, akik már készülhetnek az augusztusi nyári játékokra, mert - amint azt megjegyzi - minden eddiginél nehezebb akadályon jutottak túl.

A szakértő becslések szerint a tavalyi évben várhatóan 26-27 millió palack pezsgő fogyott a magyar piacon, ami 10-15 százalékkal kevesebb mint 4 évvel ezelőtt. A csökkenés mellett az ital szezonális jellege is változik - adta hírül a penzcentrum.hu. Jelenleg a forgalom 40% decemberben fogy el a boltok polcairól, de jelentősen megnőtt a pezsgő szerepe a húsvéti időszakban, valamint egyre többen fogyasztják hűsítő nyári italként is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×