Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Új történelmi helyzet az Európai Utas szemével

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Dupla ünnepi számmal jelent meg a legfrissebb Európai Utas. A folyóirat olvasói ezúttal Szerbiába, Szlovákiába, Romániába, Szlovéniába és Németországba, Berlinbe \"utazhatnak\".

Decemberben dupla számmal jelent meg az Európai Utas című folyóirat, amely bemutatja, hogy az új történelmi szituációban, a schengeni csatlakozáskor milyen helyzetben van a térség - mondta az InfoRádiónak a lap főszerkesztője.

Aki az Európai Utast kézbe veszi, Szerbiába, Szlovákiába, Romániába, Szlovéniába és Németországba, Berlinbe utazhat; megtudhatja, milyen kapcsolatban van egymással a magyar és a szomszéd országok kultúrája - tette hozzá Módos Péter.

A lapban megjelent az a képriport, amely akkor készült Érmindszenten, Ady Endre szülőfalujában, amikor az akkor európai parlamenti képviselőségéért kampányoló Tőkés László, valamint az RMDSZ egymás mellett ünnepelt - mondta a főszerkesztő.

Az Európai Utas bemutatja, mit jelent a magyarság hagyománya, múltja a Délvidéken a zentai csata utóéletének szempontjából, de portrék is olvashatók a lapban.

A dupla számban azt is szeretnék megmutatni, hogy van lehetőség kulturális együttműködésre különböző nemzetiségű művészek között, ahogyan azt a nagybányai és kassai történések is példázzák - magyarázta Módos Péter.

A lapban olyan kiváló szakemberek is megszólalnak, mint Prőhle Gergely volt berlini nagykövet, vagy Szarka László, a Magyar Tudományos Akadémia Etnikai-Nemzeti Kisebbségkutató Intézetének igazgatója, és elmondják, szerintük milyen lehetőségei vannak Közép-Európának - fűzte hozzá a főszerkesztő.

Hanganyag: Sárközi Lóránt