eur:
395.5
usd:
372.6
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Új történelmi helyzet az Európai Utas szemével

Dupla ünnepi számmal jelent meg a legfrissebb Európai Utas. A folyóirat olvasói ezúttal Szerbiába, Szlovákiába, Romániába, Szlovéniába és Németországba, Berlinbe "utazhatnak".

Decemberben dupla számmal jelent meg az Európai Utas című folyóirat, amely bemutatja, hogy az új történelmi szituációban, a schengeni csatlakozáskor milyen helyzetben van a térség - mondta az InfoRádiónak a lap főszerkesztője.

Aki az Európai Utast kézbe veszi, Szerbiába, Szlovákiába, Romániába, Szlovéniába és Németországba, Berlinbe utazhat; megtudhatja, milyen kapcsolatban van egymással a magyar és a szomszéd országok kultúrája - tette hozzá Módos Péter.

A lapban megjelent az a képriport, amely akkor készült Érmindszenten, Ady Endre szülőfalujában, amikor az akkor európai parlamenti képviselőségéért kampányoló Tőkés László, valamint az RMDSZ egymás mellett ünnepelt - mondta a főszerkesztő.

Az Európai Utas bemutatja, mit jelent a magyarság hagyománya, múltja a Délvidéken a zentai csata utóéletének szempontjából, de portrék is olvashatók a lapban.

A dupla számban azt is szeretnék megmutatni, hogy van lehetőség kulturális együttműködésre különböző nemzetiségű művészek között, ahogyan azt a nagybányai és kassai történések is példázzák - magyarázta Módos Péter.

A lapban olyan kiváló szakemberek is megszólalnak, mint Prőhle Gergely volt berlini nagykövet, vagy Szarka László, a Magyar Tudományos Akadémia Etnikai-Nemzeti Kisebbségkutató Intézetének igazgatója, és elmondják, szerintük milyen lehetőségei vannak Közép-Európának - fűzte hozzá a főszerkesztő.

Hanganyag: Sárközi Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×