eur:
394.22
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Jó minőségű, bár drága az idén a karácsonyfa

Idén később veszik meg az emberek a karácsonyfát, mint tavaly; a fenyőfapiacok csak néhány napja élénkültek meg - tudta meg az InfoRádió a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének elnökétől. Szabó Fruzsina elmondta, hogy a fenyőfák drágábbak, mint a múlt évben, a két méternél magasabb dániai nordmann fenyő pedig hiánycikk lett.

Attól, hogy drágább lett a fenyő, mindenki meg fogja venni a családi karácsonyfát, legföljebb kisebbet a szokásosnál - mondta az InfoRádiónak a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének elnöke.

Szabó Fruzsina hozzátette, hogy az idén nagyon jó minőségűek a fák, mert jó volt az időjárás, nem volt olyan meleg, mint tavaly, és elegendő volt a csapadék is.

Az idén is a nordmann fenyő a sláger, mivel azonban ez nyolcvan százalékban Dániából érkezik, ott viszont néhány évig a szokásosnál kevesebbet ültettek belőle, a 2-2,5 méteresnél nagyobb fa hiánycikk, s ami van, azt nagyon drágán adják.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×