eur:
395.13
usd:
371.12
bux:
65254.29
2024. április 19. péntek Emma

A sorompókat már lebontották a schengeni határokon

Forgalom lassító táblákat helyeznek ki a határok közelében azért, hogy balesetmentessé tegyék az átkelést. Ugyanis még nem született döntés az átkelőknél lévő őrbódékkal kapcsolatban. Feltehetőleg egy részüket elbontják, de egyelőre nem tudni, mikor - mondta az InfoRádiónak Sipos Jenő, a Vám és Pénzügyőrség szóvivője.

Az első ütemű akadálymentesítést a vám- és pénzügyőrség végrehajtotta; ez azt jelenti, hogy a schengeni belső határokon leszerelték a sorompókat - mondta az InfoRádiónak Sipos Jenő.
Megállás nélkül, akadálytalanul át lehet tehát hajtani az átkelőkön a schengeni tagországok felé - tette hozzá a VPOP szóvivője, aki emlékeztetett arra, hogy az épületekről, illetve egyéb tereptárgyakról később születik döntés.

Azokon a helyeken, ahol autópálya halad át a schengei határon, 60 kilométeres óránkénti sebességre kell majd lelassítani, mondta a szóvivő, aki figyelmeztetett arra is, hogy személyazonosságot igazoló okmányokat mindenkinek magánál kell tartani, hiszen a mélységi ellenőrző csoportok útközben megállíthatják a járműveket.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×