eur:
394.3
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Lázadásra készülnek az orvosok

A Magyar Orvosi Kamara minden eszközzel akadályozni fogja a kormányzatot abban, hogy a hétfőn elfogadott egészségbiztosítási törvény végrehajtása működőképes legyen - mondta a kamara elnöke. Éger István hozzátette: a törvény a jelenlegi formájában elfogadhatatlan, akár sztrájkolni is fognak a kórházakban.

A hétfőn megszavazott egészségbiztosítási törvény ebben a formában megvalósíthatatlan - mondta a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

Éger István kiemelte: az orvosok nem fognak együttműködni senkivel annak érdekében, hogy működőképes rendszer jöjjön létre, sőt ott állnak ellen, ahol csak tudnak.

Az Országgyűlés egészségügyi bizottsága elő fogja még venni a Magyar Orvosi Kamara állami egybiztosítós javaslatát - vélekedett.

Éger István szerint jogtechnikai manőver volt a törvény megszavazása, ettől a javaslat nem lesz átláthatóbb. A végrehajtásban komoly fennakadások lesznek, és az orvosi kamarához tartozó dolgozók tovább akadályozzák majd a rendszer kiépítését - hangsúlyozta.

A Magyar Orvosi Kamara elnöke kiemelte, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel tiltakoznak a törvény ellen, akár sztrájkokra is lehet számítani a kórházakban.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×