eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Gyurcsány: semmilyen politikai következménye nem lesz a népszavazásnak

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint semmilyen politikai következménye nem lesz annak, ha az emberek döntő többsége igennel válaszol a Fidesz mind a három népszavazási kérdésére, mivel annak törvényhozási konzekvenciái lennének.

A miniszterelnök szerint a magyar parlamentnek és a kormánynak az a dolga, hogy nagyon sok konzultációval, érveléssel maga mellé állítsa az országot az egészségbiztosítás átalakításának ügyében.

Gyurcsány Ferenc a közszolgálati televíziónak adott interjúban kijelentette: fellélegzett hétfőn, amikor a parlament kormánypárti többsége elfogadta az egészségügyi törvény tervezetét, amit ő a rendszerváltás óta eltelt időszak legmesszebbre ható döntésének nevezett, mert a Kádár-rendszer egy még itt maradt részét szünteti meg.

Gyurcsány Ferenc szerint jövőre még lényegében nem érzékelhető semmi az egészségbiztosítás átalakításából, mert rövidtávon semmi nem változik. "Legalább egy csalódás érni fogja az ellenfeleinket, mert 2009-ben nem tudják azt mondani, hogy látjátok, megmondtam, ettől rosszabb lett" - jelentette ki a kormányfő.

A kormányfő közölte: nekik nem azzal kell foglalkozniuk, amit a Fidesz szeretne, hanem fontosabb dolgokkal, amilyen a gazdasági növekedés, a versenyképesség, a jobb egészségügy vagy oktatás.

Gyurcsány Ferenc szerint nem politikai, hanem törvényhozási következménye lesz annak, ha az emberek döntő többsége igennel válaszol a Fidesz által feltett mind a három népszavazási kérdésre.

A kormányfő-pártelnök az MSZP alacsony népszerűségéről úgy vélekedett: hazudik az a politikus, aki azt mondja, szeret kevésbé népszerű lenni. Szerinte nem jó hazafi, aki ebben a helyzetben azt mondja, a népszerűség fontosabb, mint az, hogy elvégezzék a megkezdett munkát. Megjegyezte: úgy látja, a szocialista képviselőknek sem a népszerűség a legfontosabb, ezért nagyon büszke a pártjára.

A miniszterelnök szerint a következő időszak az építkezésé lesz és nyugodtabb párbeszéddel készíthetőek elő az egészségbiztosítási törvény végrehajtási szabályai, foglalkozhatnak az oktatás fejlesztésével, a közkultúra, a népművelés kérdéseivel illetve a versenyképességgel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×