eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Átadták a Nyírő Gyula Kórház új szülészeti osztályát

Átadták a Nyírő Gyula Kórház magántőkéből felújított szülészeti osztályát, amelynek hivatalos megnyitóján Horváth Ágnes egészségügyi miniszter mellett Demszky Gábor főpolgármester is megjelent.

A Nyírő Gyula Kórház magántőkéből felújított szülészeti osztályának átadásán megjelent Horváth Ágnes egészségügyi miniszter és Demszky Gábor budapesti főpolgármester is. A politikusok elmondták: a korábban megszüntetett, és most magántőkéből ismét létrehozott nőgyógyászaton az ellátásért fizetni kell.

A hálapénzről szólva Demszky Gábor főpolgármester úgy vélte: az végzetesen eltorzítja a kezelésben résztvevő felek viszonyrendszerét, a beteget pedig kiszolgáltatottá teszi.

A Nyírő Gyula Kórház most átadott osztályán Demszky Gábor szerint nem lesz hálapénz, mivel a betegek fizetnek a szolgáltatásokért, és tudják, hogy ez számukra igazságosabb és kiszámíthatóbb feltételeket jelent, mint az orvosok zsebébe dugott paraszolvencia.

Ruff György, az intézmény orvos-igazgatója kiemelte: a magánberuházásnak köszönhetően egy 22 ágyas, három korszerű műtővel rendelkező osztály újult meg.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×