eur:
393.74
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Így sztrájkolnak Borsodban és Baranyában

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében gondokkal indult a munkabeszüntetés, miután Halmajon a Vasúti Dolgozók Demokratikus Szakszervezete szerint egy munkatársuknak a MÁV nem engedte felvenni a munkát, így nem engedte sztrájkolni. A Pécsről induló Baranya InterCity-n egy ember utazott.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében bonyodalommal indult a vasutassztrájk, a halmaji állomáson nem engedték felvenni a munkát a nappali műszakba érkező munkatársnak - közölte a VDSZSZ területi vezető-ügyvivője.

Kovács Ferenc információi szerint az éjszakai szolgálatban lévő dolgozónak a helyi állomásfőnök elrendelte a 16 órás túlórát, hogy a nappalos műszakba álló vasutas, aki a forgalmat szervezi, ne tudja átvenni tőle a munkát, ugyanis ő VDSZSZ tag, tehát vélhetően sztrájkolna.

A szakszervezet értesülései szerint hasonlóan járnak el Szendrőn is.

Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke az MTI érdeklődésére mindössze annyit mondott, hogy az állomásvezető a törvényi előírásoknak megfelelően fog eljárni. A 16 órás túlóra elrendelését nem kívánta kommentálni.

A pécsi Főpályaudvarról hétfőn reggel negyed hétkor elindult a Baranya IC, egy utassal. Mint Melisek János a VDSZSZ pécsi területi vezető ügyvivője elmondta, a kocsivizsgálók és a jegyvizsgálók sztrájkba léptek, a váltókezelők és a forgalmi szolgálattevők is, csak őket leváltották.

A MÁV Pécsi Területi Igazgatóság területén Kaposfüreden állnak a vonatok, Somogyszob és Nagyatád, valamint Somogyszob és Balatonszentgyörgy között nincs közlekedés.

A Pannon Volán Zrt. járatai menetrend szerint elindultak, reggel hatkor az utasok száma nem haladta meg az átlagos napnak megfelelőt. A Pécsi Közlekedési Zrt. buszai is menetrend szerint közlekednek.

Egyetlen dolgozó sem kezdett sztrájkba a nagykanizsai vasútállomáson hétfőn reggel 6 órakor, de utas alig volt a peronokon.
A Kaposvárra 6 óra 5 perckor induló személyvonat a menetrendnek megfelelően kifutott az állomásról, de utas nem volt rajta. Azt azonban nem lehet biztosan tudni, hogy a más állomásokon tartott munkabeszüntetések miatt egyáltalán eljut-e a célállomásig.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×