Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem lesz kész a határidőre a Fővám téri metrómegálló

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Már a kivitelező is jelezte: nem lesz kész a Fővám téri metróállomás a jövő augusztusi határidőre. Demszky Gábor főpolgármester ennek ellenére úgy látja: a metróépítés az ütemtervnek megfelelően halad.

A Fővám téri metróállomás kivitelezője jelezte a fővárosnak, hogy az építkezés nem lesz kész a jövő augusztusi határidőre - mondta Demszky Gábor sajtótájékoztatón. A főpolgármester szerint a metróépítés ennek ellenére az ütemterv szerint halad.

Demszky Gábor sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Hídépítő Rt. és francia tulajdonosai csütörtökön személyesen jelezték neki: csúsznak a kivitelezéssel. Arról azonban nem esett szó, hogy a cég kiszállna a metróépítésből.

Demszky Gábor: Tartható a határidő

A főpolgármester szerint a beruházás végső határidejét tartani tudják, a sajtóban felvetett válságstábbal kapcsolatban pedig annyit mondott: jelenleg azon dolgoznak a kivitelező és a beruházást felügyelő cég szakemberei, hogy miként illeszthető be az ütemtervbe a Fővám téri megálló építése.

A főpolgármester hozzátette: ha a kivitelező nem lesz kész határidőre a megálló építésével, akkor kötbért kell fizetnie.

Az InfoRádió megkereste Zsigmondi Attilát, a Hídépítő Rt. igazgatóját, aki elmondta: nem kívánja kommentálni az ügyet.

"Nem a kivitelező hibája"

Apáthy Endre, a Hídépítő Rt. szeptemberben távozott vezérigazgatója korábban az InfoRádiónak úgy nyilatkozott: nem a kivitelező, hanem a főváros hibájából nem készül el időre az állomás.

Hozzátette: a szerződést a főváros és a Hídépítő Zrt. 2006. július 3-án írta alá, a jogerős építési engedélyt azonban csak idén február 4-én kapta meg a kivitelező.

A munkaterületet tavaly augusztus 7-én kellett volna elfoglalnia a cégnek, ezt azonban csak január 17-én tehették meg.

Wintermantel Zsolt, a Fidesz fővárosi szakpolitikusa szerint tragikomédia, ami a négyes metró beruházása körül zajlik.