Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Muzsikás karácsony a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Két koncerttel is készül a Muzsikás együttes a karácsonyra: december 17-én a Zeneakadémián, 21-én pedig a Fővárosi Művelődési Házban lép fel.

Azokra a koncertekre, amelyeket a Zeneakadémián ad a Muzsikás együttes, mindig más közönség látogat el, mint a Fővárosi Művelődési Házba, ahol gyakran lép fel a zenekar - mondta az InfoRádiónak az együttes bőgőse.

Az előbbi családias baráti találkozó, míg a Zeneakadémiára azok is elmennek, akik kíváncsiak arra, milyen, ha a népzene és Kodály Zoltán művei együtt, egy koncerten szólalnak meg - tette hozzá Hamar Dániel.

A koncerten a Muzsikás együttes vendége lesz a Kossuth-díjas Szabó Dénes vezette nyíregyházi Pro Musica Leánykar, valamint a moldvai énekes, Petrás Mária - mondta a zenész.

Az együttes a december 17-i koncert bevételét a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára ajánlja fel: tagjai úgy tartják, rendkívül tiszteletre méltó az a misszió, amit a szervezet magára vállalt.

"Érdemes meggondolni Böjte Csaba ferences rendi szerzetes szavait, aki azt monda: sokkal több jó ember van a világon, mint ahogy mi gondoljuk. Hiszen, ha valaki igazán jót cselekszik, azt veszi észre, hogy milyen sokan állnak mögéje" - magyarázta Hamar Dániel.

A zenész hozzátette: a karácsony fontos üzenete, hogy segítsük egymást.

Az együttes a Fővárosi Művelődési Házban is tart karácsonyi koncertet, erre a fellépésre Kalotaszegről érkeznek a vendégek.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa