eur:
393.92
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Az állam 240 milliárd forinttal támogatja a felsőoktatási intézményeket

Csaknem 240 milliárd forintra emelkedik az állami fenntartású felsőoktatási intézmények támogatása 2010-ig az oktatási tárca és a 29 érintett intézmény most aláírt megállapodása alapján.

Az oktatási és kulturális miniszter elmondta: a megegyezés a felsőoktatás finanszírozásának meghatározó részét teszi kiszámíthatóvá.

Hiller István hangsúlyozta: továbbra is hosszú távon fenn kívánják tartani az állami szerepvállalást a felsőoktatás támogatásában.

Molnár Károly, a Magyar Rektori Konferencia elnöke úgy fogalmazott: a megállapodással megvalósuló nagyobb gazdasági önállóságtól javuló pénzügyi egyensúlyt várnak az intézményvezetők.

Mindenképpen hasznos az Oktatási és Kulturális Minisztériummal kötött, három évre előre tervezhető állami támogatásról szóló megállapodás, mert a minőség irányába viszi az intézményeket - vélte az InfoRádióban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora.
Batta András szerint a teljesítmények meghatározása azonban problémás, mert például egy tehetség kinevelését nem lehet mérni.

A tandíj bevezetése is gondot okozhat - válte a rektor, ugyanis a költségtérítést egy átlagos család nehezen tudja kifizetni. Ezért Batta András szerint az intézményeknek maguknak is gondoskodniuk kell egy ösztöndíjrendszer kialakításáról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×