Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vonatjegy az internetről - jövőre már Magyarországon is lehetséges lesz

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jövőre már interneten is lehet vonatjegyet vásárolni - értesült az InfoRádió. A tesztüzem beindulását információnk szerint pénteken jelenti be a vasúttársaság. Az elektronikus jegyrendelés lehetővé tételét évek óta ígéri a MÁV.

Régóta dolgozik az internetes jegyvásárlás lehetővé tételén a MÁV. A vasúttársaság szóvivője, Kavalecz Imre már 2005. december 21-én azt ígérte az InfoRádióban, hogy csak hónapok kérdése, és a világhálón is vehetünk vonatjegyet.

Valószínűleg azóta is dolgoznak a részleteken, mert vonatjegyet még mindig nem lehet az interneten vásárolni. Az új határidő állítólag 2008, legalábbis Sági Zoltán, a MÁV-Start Zrt. kommunikációs igazgatója idén augusztus 17-én ezt mondta az InfoRádióban.

Az év vége itt van, a MÁV internetes jegyvásárlásának tesztüzeme azonban még sehol, bár az InfoRádió értesülése szerint a vasúttársaság pénteken egy Bécsbe tartó vonaton rendezendő sajtótájékoztatón fontos bejelentést tesz az ügyben. Erre hivatkozva egyébként most Balogh-Fazekas Anita, a MÁV-Start Zrt. szóvivője elhárította korainak ítélt érdeklődésünket.

Nem hivatalos információnk szerint a MÁV-Start Zrt. már aláírta a MÁV Informatika Kft-vel azt a szerződést, melynek köszönhetően december közepén megkezdődhet a budapesti tesztüzem.

Első körben az Intercity-járatokra lehet majd az interneten menetjegyet rendelni, amelyeket az elektronikus fizetés után kapott kódok segítségével lehetne kinyomtatni az állomásokon elhelyezett automatáknál.