eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Kormánynegyed: kihátrál az SZDSZ?

Újragondolásra javasolja a kormánynegyed tervét az SZDSZ - írja a Népszabadság. A szabad demokraták szerint jobb most elállni a tervtől, mint később elcsúfítani a várost.

A Népszabadság azt írja: az SZDSZ újragondolásra javasolja a kormánynegyed tervét. A főváros támogatásáról biztosította a beruházást, ám Terézvárosban helyi népszavazást kezdeményeztek az ügyben.

A lap szerint egyre kevesebb az esély arra, hogy felszámolható a Nyugati pályaudvar mögötti zárványterület, az építkezésre se elég idő, se elég pénz nincs. Az SZDSZ-frakció szerint jobb most elállni a tervtől, mint később egy újabb torzóval csúfítani a várost.

A Magyar Nemzet a BKV látványberuházásáról ír. A lap úgy fogalmaz: a BKV ahelyett, hogy sűrítené a járatokat, ritkítja azokat, és több száz millió forintért audiovizuális utastájékoztató táblákat szerel fel a HÉV-járatokra.

A közlekedési vállalat szóvivője a lapnak elmondta: az új elektronikus táblák a szentendrei HÉV felújításának részét képezik. Jelenleg még zajlik a tesztüzem, ezért üresek a kijelzők az állomások nagy részén.

A nagylelkűség genetikus - írja az index.hu. Egy izraeli tudóscsoport kutatása szerint a nagylelkűség genetikailag programozott jelenség.

A jeruzsálemi Héber Egyetem kutatócsoportja 203 személyt vont be egy viselkedési tesztbe, ők az online kísérlet során 12 dollárnyi összegnek megfelelő pénz felett rendelkezhettek.

A résztvevők majd' 50 százaléka volt hajlandó a pénzt - egy részét vagy az egészet - névtelenül elajándékozni. Õk valamennyien rendelkeztek az AVPR1 génnel vagy annak valamelyik változatával.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×