eur:
393.51
usd:
368.02
bux:
66505.36
2024. április 25. csütörtök Márk

Horn: "Érzékelhető a politikai együttműködés képtelensége"

Az SZDSZ hétfői frakcióülésén meghallgatja a pénzügyminisztert a kormányzati negyeddel összefüggő problémákról - mondta az InfoRádiónak a párt ügyvivője. Horn Gábor hozzátette: nem fúrják a beruházást, csak tájékoztatást szeretnének kapni.

Horn Gábor szabad demokrata ügyvivő emlékeztetett arra, hogy az elmúlt hetekben több kérdés, probléma is felmerült a beruházással kapcsolatban, ezért az SZDSZ frakciója úgy döntött, hogy meghallgatja Veres János pénzügyminisztert.

Tájékoztatást akarunk kapni arról, hogy a beruházás időben és adott költségvetési keretek között elkészül-e. A projektre mi egyszer már igent mondtunk, ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy ne egy újabb Erzsébet téri gödröt hozzunk létre - fogalmazott Horn Gábor.

(A Horn-kormány idején, 1998-ban elkezdődött az új Nemzeti Színház építése az Erzsébet téren, a választások után azonban az új kormány a munkagödör kialakításának fázisában leállíttatta a munkát. A téren a beszédes nevű Gödör Klub működik - a szerk.)

A liberális párt ügyvivője hangsúlyozta: érzékelhető a politikai együttműködés képtelensége, és nem akarnak egy olyan helyzetet létrehozni, hogy torzóként marad meg egy be nem fejezett beruházás.

Ez nem azt jelenti, hogy nem értünk egyet az új kormányzati negyed létrehozásával, és továbbra is támogatjuk, ha időben el tud készülni - tette hozzá Horn Gábor.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×