Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Horn: \"Érzékelhető a politikai együttműködés képtelensége\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az SZDSZ hétfői frakcióülésén meghallgatja a pénzügyminisztert a kormányzati negyeddel összefüggő problémákról - mondta az InfoRádiónak a párt ügyvivője. Horn Gábor hozzátette: nem fúrják a beruházást, csak tájékoztatást szeretnének kapni.

Horn Gábor szabad demokrata ügyvivő emlékeztetett arra, hogy az elmúlt hetekben több kérdés, probléma is felmerült a beruházással kapcsolatban, ezért az SZDSZ frakciója úgy döntött, hogy meghallgatja Veres János pénzügyminisztert.

Tájékoztatást akarunk kapni arról, hogy a beruházás időben és adott költségvetési keretek között elkészül-e. A projektre mi egyszer már igent mondtunk, ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy ne egy újabb Erzsébet téri gödröt hozzunk létre - fogalmazott Horn Gábor.

(A Horn-kormány idején, 1998-ban elkezdődött az új Nemzeti Színház építése az Erzsébet téren, a választások után azonban az új kormány a munkagödör kialakításának fázisában leállíttatta a munkát. A téren a beszédes nevű Gödör Klub működik - a szerk.)

A liberális párt ügyvivője hangsúlyozta: érzékelhető a politikai együttműködés képtelensége, és nem akarnak egy olyan helyzetet létrehozni, hogy torzóként marad meg egy be nem fejezett beruházás.

Ez nem azt jelenti, hogy nem értünk egyet az új kormányzati negyed létrehozásával, és továbbra is támogatjuk, ha időben el tud készülni - tette hozzá Horn Gábor.

Hanganyag: Tenczer Gábor