eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Alig-alig tapasztalt fair play-t az APEH

A karácsonyi vásárokon eddig ellenőrzött vállalkozók 40 százaléka nem adott számlát, illetve nyugtát - közölte az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal sajtófőnöke.

Bakonyi Ágnes az elmúlt három nap vizsgálatai alapján azt közölte: a cégek 70 százaléka az áru eredetét és a foglalkoztatottak dokumentumait sem tudta bemutatni.

A sajtófőnök hozzátette: a mostani ellenőrzések után várhatóan mintegy tízmillió forint bírságot szabnak majd ki, és üzletek bezárását is kezdeményezik.

Bakonyi Ágnes felhívta a figyelmet arra, hogy az adóhatóság munkatársai főként vásárcsarnokokban, plázákban és kirakodóvásárokon tartottak ellenőrzéseket és karácsony előtt még lesz a mostanihoz hasonló akció.

Budai Bernadett kormányszóvivő november 22-én jelentette be, hogy Csillagszóró hadművelet néven hét hatóság országszerte több mint 40 ezer összehangolt ellenőrzést tart a jövő év első hetéig piacokon, vásárokon és vendéglátóhelyeken.

A kormányzat a közelmúltban indított médiakampányt a számlaadás elterjesztéséért, fair play címmel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×