Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Navracsics: Szakpolitikai irányvonalakat jelöl ki az \"Erős Magyarország\" program

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem választási, hanem úgynevezett alapprogramot mutat be szombaton a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség \"Erős Magyarország\" címmel. A dokumentum kidolgozását irányító Navracsics Tibor parlamenti frakcióvezető az InfoRádiónak azt mondta: a program szakpolitikai irányokat jelöl ki, és nem az aktuális költségvetési vagy államháztartási számokra reflektál.

A Fidesz által elkészített "Erős Magyarország" című alapprogram jól körülhatárolható szakpolitikai irányvonalakat jelöl ki, amelyek akár kormányzati lépésekké is lefordíthatóak - közölte az InfoRádióval Navracsics Tibor.

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője kiemelte: most nincs választás, így nincs értelme választási programot készíteni.

A szombaton bemutatandó dokumentum olyan politikai program, amely a napi politikában is útmutató lehet, de adott esetben további konkretizálásra is szorulhat - hangsúlyozta Navracsics Tibor.

Az alapprogram az elmúlt öt év fideszes javaslatainak, valamint az azok nyomvonalán haladó új javaslatoknak a gyűjteménye - tette hozzá.

A politikai irány marad

Az Erős Magyarország" című alapprogram összefoglalja a szakpolitikai álláspontokat, a Jövőnk című vitairat megállapításaira épül - vélekedett Navracsics Tibor. Kiemelte: ebből lehet tovább göngyölíteni egy kormányzati programot.

Egy választási programban elképzelhető, hogy újabb adatok lesznek, de a politikai irány és a megoldások ugyanezek maradnak - hangsúlyozta az ellenzéki politikus.

A dokumentum foglalkozik a rendőrséggel, a gazdasággal, az egészségüggyel és a környezetvédelemmel is, szerepelnek benne számok, de nem az aktuális költségvetési vagy államháztartási számokra reflektál - fejtette ki Navracsics Tibor.

Az egészségügy nem üzlet


A frakcióvezető kiemelte: a program egyértelműen állást foglal az egészségügyben ismert Fidesz álláspont mellett, vagyis hogy az egészség nem üzlet, és a több-biztosítós rendszernek nincs helye az alapellátásban. Az ellenzéki párt ugyanakkor tervezi a biztosítási rendszer fejlesztését - tette hozzá.

Az oktatásban tandíj-ellenes állásponton van a Fidesz, mert úgy vélik, az érvényesülés lehetőségét zárja be a tandíj bevezetése a felsőoktatásban - közölte Navracsics Tibor.

Hanganyag: Németh Zoltán