eur:
392.59
usd:
367.46
bux:
66116.04
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Lemondott a Kaisert elítélő bíró

Lemondott az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnökhelyettesi posztjáról és testületi tagságáról Varga Zoltán bíró, aki első fokon tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélete a móri bankrablás kapcsán Kaiser Edét. A bírót azt követően érték szakmai támadások, olykor személyeskedő bírálatok, hogy kiderült: mégsem Kaiser Ede és társa követte el a nyolc halálos áldozatot követelő móri rablást.

A Legfelsőbb Bíróság elnöke szerint szakmai köntösbe bújtatott támadások miatt mondott le posztjáról az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnökhelyettese, aki bíróként első fokon ténylegesen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a móri bankrablással meggyanúsított Kaiser Edét.

Lomnici Zoltán az InfoRádióban elmondta: minden téves bírói döntés mögött ott van egy félresiklott nyomozás, valamint egy téves vádirat. Ezért egy ítéletért nem lehet egyetlen embert felelősségre vonni.

Hozzátette: a bírót azért is támadták, mert egyszerre volt bírósági elnök, valamint a bíróságokat felügyelő Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnökhelyettese.

Ez azonban nem a bírókon múlik, hanem az Országgyűlés által meghozott kétharmados törvényen - tette hozzá Lomnici Zoltán.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×