eur:
392.8
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Gaskó: az ünnepeket nem zavarja meg a sztrájk

Határozatlan idejű lesz a december 17-ére meghirdetett sztrájk, ugyanakkor a Liga Szakszervezetek Szövetsége azt is ígéri, hogy a karácsony békéjét nem fogják megzavarni. Gaskó István, a szervezet elnöke nem tudja megmondani, ezt miként oldják meg, mivel egyelőre nem lehet tudni, hogy felfüggesztik-e a sztrájkot az ünnepek idejére, vagy nem.

A határozatlan idejű sztrájk sem azt jelenti, hogy az idők végezetéig tart - mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek Szövetsége elnöke.

Az érdekképviselet az egészségbiztosítási reform visszavonását és a nyugdíjszámítás januártól érvényes módjának megváltoztatását szeretné elérni.

Gaskó István kiemelte: a parlamenti szavazás után értékelik a helyzetet, és döntenek arról, hogy meddig tartják fenn a sztrájkot.

A karácsonyi ünnepet nem akarják megzavarni a sztrájkkal - hangsúlyozta az érdekképviselet elnöke. Hozzátette: ha felfüggesztik a munkabeszüntetést, de lesz okuk folytatni, akkor az ünnepek után folytatják.

A szakszervezetek nem olyan felelőtlenek, mint a kormány, amely a karácsonyi csomagba tette bele az említett törvényt - közölte Gaskó István.

Kifejtette: ez a rendszerváltozás óta a legsúlyosabb döntés, amelyet a közvéleményben tapasztalható nagy ellenállás ellenére akar áterőszakolni a kormányzat.

A kormány adta az okot, a sztrájk csak az okozat - hangsúlyozta a Liga Szakszervezetek Szövetsége elnöke

A Liga korábban határozatlan idejű országos munkabeszüntetést hirdetett december 17-től, előtte két nappal pedig demonstrációt szervez Budapesten.

Gaskó István, a szakszervezeti szövetség elnöke korábban elmondta: 17-én országos vasúti sztrájk is lesz, amelyet határozatlan időre hirdettek meg, és mindaddig fenntartják, amíg a kormánnyal nem tudnak megegyezni. A tiltakozó akcióhoz több érdekképviselet is csatlakozott.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×