eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

"Előbb-utóbb a magyarok sem lesznek hajlandók bármire"

Oplatka András történész szerint Magyarország egy-két évtizeden belül olyan fejlettségi szintre juthat, hogy már vonzó lesz a bevándorlók számára. Éppen ezért a döntéshozóknak már most fel kell készülniük arra, hogy az ország hogyan kezelje a bevándorlók által okozott problémákat.

A magyar politikusoknak már most el kellene gondolkodniuk azon, hogyan birkózik majd meg az ország a bevándorlók okozta problémákkal.

Oplatka András szerint, azért lenne erre szükség, mert Magyarország 10-15 éven belül elérheti a nyugat-európai országok fejlettségi színvonalát.

A vendégmunkások és bevándorlók a nyugat-európai vagy észak-amerikai országokat már ellepték, de az általuk okozott problémákat eltérően kezelik az egyes államokban.

Hogy Magyarország melyik megoldást választja, azt alaposan át kell gondolni - vélekedett a történész.

Ráadásul a mi helyzetünk speciális abból a szempontból, hogy elsőként a környező országok magyarjaira számíthatunk - tette hozzá.

Előbb-utóbb azonban nálunk is bekövetkezik, hogy a magyar munkás már nem lesz kapható bizonyos munkákra, amelyeket nem is tudnak majd kellően megfizetni ahhoz, hogy magyarok végezzék el - véli Oplatka András.

Hanganyag: Mong Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×