Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nyomoznak az MSZP-s tagtoborzás ügyében

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Rendőrségi nyomozás folyik az MSZP XVI. kerületi szervezetét tavaly megrengető tömeges tagtoborzások ügyében; a feljelentés folytatólagosan, bűnszövetségben elkövetett többrendbeli csalásról, valamint közokirat-hamisítás alapos gyanújáról szól - írja a Magyar Nemzet. Lapszemle.
Népszabadság

Három évig nem hozhat az Országgyűlés egy eredményes, ügydöntő népszavazás eredményével ellentétes döntést - úgy tűnik, az MSZP és a Fidesz ezt a verziót szavazza meg a népszavazási moratóriumot illetően. A konszenzusra nagy az esély, kedden ugyanis a Fidesz részéről megtörtént az "áttörés": Deutsch-Für Tamás, Orbán Viktor kabinetfőnöke egy ilyen módosító indítványt terjesztett a parlament elé. A kormánypártok már hosszú hetek óta vártak arra, hogy a Fidesz - Ujhelyi István államtitkár megfogalmazása szerint - "mondjon végre A-t, vagy B-t", azaz reflektáljon arra, hogy a kormány az alkotmánymódosítás során kétéves népszavazási moratóriumot határozott meg. A lap felhívja a figyelmet arra, hogy fideszes és KDNP-s vezérszónokok az erről szóló tervezet általános vitájában százszázalékosan elutasítóak voltak, Deutsch-Für Tamás pedig ehhez képest másnap állt elő a "hároméves" tervezetével.

Magyar Nemzet

Rendőrségi nyomozás folyik az MSZP XVI. kerületi szervezetét tavaly megrengető, gyanús, tömeges tagtoborzások ügyében, amelyben érintettként felmerül Gyurcsány Ferenc egyik akkori közvetlen munkatársának a neve is. Folytatólagosan, bűnszövetségben elkövetett többrendbeli csalás, közokirat-hamisítás alapos gyanúja miatt történt feljelentés - erősítették meg nevük elhallgatását kérő, az ügy elindításában érintett források. A kormányfő volt munkatársa Kolozs András, aki Gyurcsány Ferenc személyi titkára volt, ma pedig a fővárosi szocialista frakció helyettes vezetője.

Index

Jelenleg évi 90 millió forint állami támogatást lehet szétosztani a magyar filmek forgalmazására, ami idén 30 film között oszlik el. Egy magyar játékfilm reklámköltségére így átlagosan hárommillió forint jut, amiből meg kell oldani a kópiák 600-800 ezer forintos legyártását, és a 6-10 millió forintos reklámkampányt, vázolta Port Ferenc, a Budapestfilm ügyvezetője az alaphelyzetet, elővezetve az üzenetet: "Képtelenség ennyiből támogatni a magyar filmek bemutatását". Az internetes portál utánajárt, hogy valóban még több pénzt kellene-e fektetni a jelenlegi struktúrába?

Világgazdaság

Jövőre jutnak csak el az első magyar nagyprojekt-javaslatok Brüsszelbe - értesült a Világgazdaság. Jelenleg a szakértők teljes gőzzel dolgoznak azon, hogy Brüsszel-képessé tegyék a terveket. Bajnai Gordon illetékes miniszter szerint a kormány biztosra kíván menni: csak olyan fejlesztési koncepciót továbbít az Európai Bizottsághoz, amellyel nem történhet "baleset", vagyis garantált a közösségi támogatás. Várhatóan csupán januárban tud dönteni a kormány a 4-es metró első szakaszának támogatási kérelméről is.

Portfolio.hu

Hosszú éveken keresztül is 30 százalékos ütemben bővülhet a szingapúri privát bankokban kezelt vagyon, ha az egyre több szolgáltatót felvonultató ágazat képes lesz a növekedéshez szükséges, kellő mennyiségű szakképzett munkaerőt bevonni. Az ázsiai szigetállam ugyanakkor már így is a világ második private banking központjává nőtte ki magát az elmúlt évtizedben, amiben a térség fejlődése mellett a private bankinget segítő tudatos szabályozás is nagy szerepet játszott: a private banking őshazájához, Svájchoz képest lényegesen alacsonyabb adók és jelentősen szilárdabb banktitok komoly vonzerőt jelent az európai ügyfelek számára is.

Penzcentrum.hu

Az amerikai másodlagos jelzálogpiaci válság utóhatásaként ismét az ingatlan mint befektetési forma felé fordulhat a közép-kelet európai országok kisbefektetőinek figyelme, akik a tőzsdei és egyéb befektetési eszközöket a jelenlegi helyzetben túlságosan kockázatosnak ítélik. Az ingatlanválasztók számára pozitív hír, hogy az ingatlanbefektetéstől remélt hozam ismételten magasabbnak bizonyult a kockázatmentesnek ítélhető bankbetét által kínálat kamatoknál.

Hanganyag: Nagy Tamás