eur:
393.82
usd:
365.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Elbukott a kormánynegyed építése?

Nem épülhet meg a győztes építészeti tervek alapján az új kormánynegyed. Az épületnek helyet adó terület egyik telke ugyanis nincs az állam tulajdonában, sőt belátható időn belül nem is lesz.

A Népszabadság arról ír, hogy nem épülhet meg a győztes építészeti tervek alapján az új kormánynegyed. Az épületnek helyet adó terület egyik telke ugyanis nincs az állam tulajdonában, sőt belátható időn belül nem is lesz. Az ingatlan a fővárosi törzsvagyon részét képezi, így jogilag nem vonható össze a többi telekkel, miáltal építési engedély sem adható ki a beruházásra. A helyzet megoldásához szükséges jogi procedúra akár egyéves csúszást is eredményezne. Ezt aligha vállalja fel a kormány, ezért várhatóan átterveztetik az épületet.

A Magyar Nemzet információi szerint létszámstopot rendelt el a mentőápolói és mentőgépkocsi-vezetői munkakörben az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. A lap birtokába került dokumentumból kiderül, hogy a decemberi beosztások tervezésekor mérlegelik, hogy mely kocsik leállítása hátráltatja legkevésbé a mentést. A helyzetet tovább nehezíti, hogy az idei szabadságokat még ebben az évben ki kell adnia, illetve nem engedélyezik az OMSZ dolgozóinak, hogy túlóra terhére többletfeladatot vállaljon.

Az Index.hu arról számol be, hogy akciózni akarnak az esztergomi belváros lakói, akiknek a szentendreiekéhez hasonló módon terhelte meg otthonaikat az önkormányzat. A városközpont tulajdonosai népszavazást szeretnének a város elővásárlási jogáról, miután sikertelenül próbálták megtudni, mi van abban a hosszú távú rendezési tervben, amelyre hivatkozva tudtuk nélkül forgalmi kontrollt alá helyezték ingatlanjaikat. Az Indexnek nyilatkozó Duna-parti lakással rendelkező tulajdonosnak azt mondták, lényegében örökös elővásárlási jogot jegyzett be az önkormányzat már vagy egy évvel korábban, "a lakásról akkor sem kerülne le, ha valaki megvenné".

A Világgazdaság szerint újabb fordulat várható a tervek szerint 2009-től startoló, a megtett úttal arányos elektronikus útdíjfizetés (ED) közbeszerzésen elvérzett ellenőrzése kapcsán. A legújabb elképzelések szerint az útdíjellenőrzés állami feladat lenne. Így elkerülne az azt jelenleg végző Állami Autópálya Kezelő Zrt.-től, és a Nemzeti Közlekedési Hatóság működtetné a rendszert. Ezt megvalósítandó a közlekedési törvények parlament előtt levő változtatása során terveznek benyújtani újabb módosító indítványt kormánypárti képviselők

A portfolio.hu arról ír, hogy Kőbánya dinamikusan fejlődő része Budapestnek. A magánberuházások itt is gőzerővel folynak. Felpezsdülőben van a X. kerületi ingatlanpiac, de az árak még a földön járnak. Kőbánya családi házas övezetében, a kertvárosi részen, 35 millió forintért egy újszerű állapotban lévő földszintes, 120 négyzetméteres kertes házat lehet megvásárolni. Ötvenmillióért cserébe nyolcszobás, használt ház lehet a miénk. Újépítésű családi házakban nem túl bő a kínálat, inkább társasházi projektek vannak napirenden. Ezeket között a kisebb léptékű, 60 lakásos társasházak ugyanúgy megtalálhatók, mint az 1,100 lakásos megaberuházások.

A pénzcentrum.hu szerint a magyar lakásárak növekedési üteme az ezredfordulót követő években jellemző robbanás után jelentősen lassult, s manapság már senki sem beszél rohamos léptékű növekedésről, sőt egyes szegmensek tekintetében még a stagnálást is pozitív jelenségként értelmezik a piaci szereplők. Szakemberek szerint szükség van arra, hogy olyan kivitelezői vállalatok jelenjenek meg, melyek a lakáspiacra specializálódnak, s ily módon képesek megfelelni a piac által diktált követelményeknek. Emellett várhatóan megtörténik majd ezen szolgáltatások újraárazása is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×