eur:
393.92
usd:
369.26
bux:
65822.65
2024. április 23. kedd Béla

Drasztikusan emeli a lakbéreket az önkormányzat

Drasztikus mértékű lakbéremelésre szánta el magát a XV. kerületi önkormányzat. Hajdú László polgármester elmondta, hogy egyes lakások esetében 23 százalékot is elérheti az emelés, ami 14 százaléknál sehol sem lesz kevesebb.

Rákospalotán 2100 önkormányzati bérlakás van. Ezek nagy részét szociális alapon veszik bérbe a lakók, azaz az ingatlanok nemhogy bevételt nem hoznak a kerületnek, de fenntartásuk többet visz el, mint amekkora összeget a bérlők fizetnek.

A probléma egyébként Budapest összes kerületében fennáll, számos helyen már emelték is emiatt a bérleti díjakat.

A XV. kerület önkormányzata most készül erre - mondta el az InfoRádióban Hajdú László polgármester. A helyhatóság ugyanis csökkentené a szociális alapú bérlakások számát, a költségalapúakét pedig növelnék.

Emelésre azonban mindenkinek számítania kell, aki a helyhatóságtól bérli a lakását: a legkisebb 14 százalékos, a legnagyobb 23 százalékos lesz.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Visszahúzták a forintot a kamatdöntés

Visszahúzták a forintot a kamatdöntés

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×