Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Jóval drágábbak lesznek a fenyőfák idén

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bár már árusítják a fenyőfákat, egyelőre csak nagyon kevés fogyott. A tapasztalatok szerint a fenyőket december 6. után kezdik el vásárolni az emberek - mondta az InfoRádiónak a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének elnöke. Idén a fenyő is sokkal drágább lesz, legalább három-négyezer forinttal kell többet fizetni érte - közölte Szabó Fruzsina.

Idén jóval drágábban lehet fenyőfát vásárolni karácsony előtt, mint korábban - mondta az InfoRádiónak a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének elnöke.

Szabó Fruzsina szerint a drágulás oka az, hogy kevesebb a fenyő van Dániában, ugyanis 4-5 éve túltermelés volt, nem tudták eladni a termést, ezért sokat kivágtak akkor.

A legnépszerűbbnek számító normandfenyőnek tavaly ötezer forint volt métere, ám idén hétezer forint alatt nem lehet majd kapni - vélekedett a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének elnöke.

Szabó Fruzsina közölte: a legolcsóbb a lucfenyő, hiszen ezt Magyarországon termelik, és gyorsabban nő, mint a normandfenyő. A lucfenyő métere tavaly 1500 forint volt, most 2000-2500 körül lehet, míg az ezüstfenyő ára négyezer forint lesz várhatóan - tette hozzá.

Az emberek még nem vásárolják a fenyőfákat, a tapasztalatok szerint december 6.-aután szokták kezdeni - hangsúlyozta. Szabó Fruzsina kiemelte: a bevásárlóközpontok és különböző intézmények viszont már vettek nagyméretű fákat.

Hanganyag: Kálló Izabella