Inforádió

Meghallgatom Élő adás

14 milliót kap az SZDSZ-közeli közgazdász cége a kormánytól

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mihályi Péter liberális közgazdász családi cége 14,4 millió forintot kap a kancelláriától azért, hogy szakértői tanácsokat adjon az egészségügy átalakításához.

A Népszabadság számol be arról, hogy menetrend-könyvek nélkül vág bele december 9-én életbe lépő új menetrendje teljesítésébe a Máv Start. A nyomtatott járatrendre december közepéig kell várni. A lap a késlekedés okáról azt írja: Kóka János gazdasági miniszter csupán a hét elején, konkrétan hétfőn írta alá a Máv Start 2008-as menetrendjét, így a 40 ezer példányban készülő menetrendkönyv nyomtatása is a szokásosnál hónapokkal később, a napokban kezdődhetett meg. A vasúti körökben is szokatlanul nagy késés magyarázata elsősorban az, hogy a kormánypártok hónapokig vitatkoztak a Máv veszteséges szárnyvonalainak sorsáról.

A Magyar Nemzet cikke szerint Mihályi Péter liberális közgazdász családi cége 14,4 millió forintot kap a kancelláriától azért, hogy szakértői tanácsokat adjon az egészségügy átalakításához. Mihályi Péter a több-biztosítós rendszer egyik fő kezdeményezője volt - írja a lap. Mihályi Péter az ÁPV Zrt. SZDSZ által delegált felügyelő bizottsági tagja, korábban pedig az azóta megszűnt Államreform Bizottságnak volt a tagja.

Az Index számol be arról, hogy amerikai egyetemi kutatók olyan egereket hoztak létre, amelyek immunisak a rákkal, még annak legagresszívabb formáival szemben is. A kutatást egy brit tudós eredményeire építették. Õ felfedezte a Par-4 nevű, rákos sejtekkel szemben ellenálló gént, amelynek különlegessége, hogy megtámadja és elpusztítja a daganatos sejteket, miközben az ép szöveteket nem károsítja.