eur:
395.12
usd:
371.08
bux:
65119.45
2024. április 19. péntek Emma

Játéktermek kedvéért zárják be a szegedi óvodát?

Jobboldali szegedi politikusok szerint a helyi önkormányzat játéktermek kedvéért zárna be egy óvodát - írja a HVG legújabb száma. Hetilapszemle.

A Figyelő interjút közöl Kákosy Csaba gazdasági miniszterjelölttel, aki a jövő héten veszi át a tárca vezetését eddigi főnökétől, Kóka Jánostól. A jelenleg kabinetfőnökként dolgozó liberális politikus szerint nem pánikkeltő sem a gazdasági helyzet, sem a koalíciós feszültség, sem pedig az SZDSZ támogatottságának alacsony mértéke.

Kákosy Csaba a reformokról azt mondta: "elkezdtünk felújítani egy évtizedek óta düledező házat. Most itt állunk a felújítás közepén, levertük a vakolatot, és most megijedtünk a malteros vödrök látványától. A miniszterjelölt szeretné látványosan csökkenteni a digitális írástudatlanságot, és a MÁV reformját is szívügyének tekinti.

A Heti Válasz cikkéből kiderül, hogy félezer alvállalkozóját nem fizette ki, de a Kóka János sógora által jegyzett vitorlás egyesület hobbiregattáit azért szponzorálta a nyáron bedőlt Viadom Zrt. A pórul járt hitelezők szerint több tízmilliárdnyi vagyont mentettek ki a távozó gazdasági miniszter sztráda-árletörési programjának mintacégéből.

A cikkből kiderül, hogy a Viadom Zrt. annak idején nem a legolcsóbb ajánlattal nyert az M7-es autópálya egyik szakaszára kiírt pályázaton, a Vegyépszert pedig szabálytalanul zárta ki a tenderből az azt kiíró gazdasági tárca.

A HVG - idézve szegedi jobboldali politikusokat - azt írja, hogy a szegedi önkormányzat játéktermek kedvéért zárna be egy óvodát. A Deák Ferenc utcai intézményt december elsején tervezi bezárni a helyhatóság, 200 méteres körzetben pedig két játékterem építése kezdődött meg. A kételyre pedig a lap szerint az ad okot, hogy a jogszabályok nem engedik játékterem építését oktatási intézmény 200 méteres körzetében.

A város jegyzője azzal védekezett, hogy a játéktermek üzemeltetői csak építési engedélyt kaptak, és az önkormányzat állítólag figyelmeztette is őket arra, hogy ilyen körülmények között működési engedélyt nem kaphatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×