Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A kormányok nem beszéltek a MOL és az OMV közötti viszonyról

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem volt téma a MOL és az OMV ügye a magyar-osztrák együttes kormányülésen. Rövid távon nincs megoldás erre a kérdésre, ez nem a két kormány ügye - fogalmazott Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az ülést követő sajtótájékoztatón.

A magyar kormányfő patthelyzetnek nevezte a két olajvállalat között kialakult viszonyt. Hozzátette: ez a patthelyzet nem a két kormány viszonyában állt elő, hanem a két vállalat között, amit nekik kell rendezniük, mivel ők hozták létre.

Nem hagyjuk, hogy ez befolyásolja a két kormány viszonyát - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

Alfred Gusenbauer kiemelte: az energiaügyi együttműködés nagyon fontos, de az államok ebbe nem avatkoznak be, csak a kereteket szabják meg. Hozzátette: az idő hozhat megoldást.

Az OMV-vezér találkozója sem változtatott a véleményeken

Szerdán Gyurcsány Ferenc megbeszélést folytatott Wolfgang Ruttenstorferrel, az OMV vezérigazgatójával.

Banai Károly, a kormányfő kül- és biztonságpolitikai főtanácsadója a találkozó után azt mondta: egyik fél álláspontja sem változott, de ez nem is volt cél.

A megbeszélésen Gyurcsány Ferenc megerősítette, hogy barátságtalan lépésnek tartja, ha Magyarországon stratégiai ágazatban kulcsszerepet játszó vállalat esetében egyeztetés nélkül kezdeményeznek felvásárlást.

A miniszterelnök azt is megerősítette: támogatja, hogy a MOL független vállalat maradjon - hangsúlyozta a főtanácsadó.