eur:
393.82
usd:
365.1
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Tovább károsodhat a Szemlő-hegyi barlang

Tovább károsodhat Budapesten a Szemlő-hegyi barlang, amely nemrég beomlott egy szakaszon. A természeti képződmény felett ugyanis csaknem 250 négyzetméteren kivágták a fákat, ezek hiányában pedig eltűnhet a barlang tetejéről a talajréteg is.

A barlang nemrég egy építkezés miatt beomlott

, annak ellenére, hogy fokozott védettség alatt áll, így nem lehetne a környezetében építkezni.

Adamkó Péter barlangkutató akkor az InfoRádióban azt mondta: minden barlang fölött tilalmi zónát kellene kialakítani, mert ami ezen a területen Magyarországon folyik, az "világbotrány".

A romboláshoz a hatóságok is asszisztálnak, hiszen olyan helyekre is kiadják az engedélyt, amelyre nem lenne szabad - jelentette ki a barlangkutató.

Most kiderült az is: az egyik, barlang feletti terület fái is eltűntek, csaknem 250 négyzetméteren. A fák ráadásul különösen védett helyen voltak, a Duna-Ipoly Nemzeti Part területén - mondta el az InfoRádióban a nemzeti park vezetője, Füri András.

Az eset két évvel ezelőtt történt, akkor a park kezelői ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést. Füri András azt mondta: valószínűleg az tette, aki a terület mellett építkezett, és azért irtotta ki a növényzetet, mert az zavarta őt a kilátásban.

Mindez beszivárgásokat okozhat, és szennyeződhet az alapkőzet is - mutatott rá Füri András. A fákat természetesen újratelepítik, de az újak nagyjából 20 év alatt nőnek meg akkorára, mint a kivágottak voltak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×