eur:
394.66
usd:
369.63
bux:
65296.67
2024. április 23. kedd Béla

Kismamák bukdácsoltak Budapest utcáin

Babakocsis kismamák tartottak demonstrációt Budapesten. Az akció résztvevői egy meghatározott útvonalat jártak végig, hogy bemutassák: milyen nehéz a fővárosban babakocsival közlekedni.

A járdaszegély túl magas. A gyalogátkelőnél túl rövid ideig jelez zöldet a lámpa. Sok helyen nagyon keskeny a járda, és azon is autók parkolnak. A tömegközlekedési eszközök lépcsője túl magas. A metróba nem visz le lift. A babakocsi pedig nehéz.

Csak néhány probléma azok közül, amelyek megkeserítik a kismamák életét, amikor gyermeküket babakocsival szeretnék elvinni valahová Budapesten.

Az akadálymentesítés igen lassan halad. A fővárosi kisgyermekes anyák ezért összefogtak, és figyelemfelhívásképpen nekivágtak a városnak gyermekeikkel.

Egyikük, Fleischer Judit az InfoRádióban elmondta: a buszok vagy trolik lecserélése egy alacsonypadlós változatra, valószínűleg sok időt és pénzt vesz igénybe. Problémáik egy része azonban kevés pénzből is orvosolható.

Az útépítéseknél például oda kellene figyelni arra, hogy a zebráknál lesüllyesszék a járdát, így a babakocsit könnyen le lehetne tolni rajtuk.

Elmondta azt is: John Emese fővárosi szabad demokrata képviselő ígéretet tett nekik arra, hogy tavasszal a kismamák bevonásával kidolgoznak egy programot a problémáinak kezelésére.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Pont ott szenved a német gazdaság, ami Magyarországnak a legjobban fáj

Pont ott szenved a német gazdaság, ami Magyarországnak a legjobban fáj

A francia és a német gazdaság vegyes jeleket mutatott a legfrissebb bmi-adatokban: Franciaországban tíz hónapos csökkenő üzleti aktivitás után stabilizálódott a helyzet, Németországban pedig ismét növekedésnek indult. De mindkét országban a szolgáltatási szektor húzta fel az adatokat. Magyar szempontból aggasztó lehet, hogy az exportorientált ágazatok – főként a járműgyártásban – csökkenő megrendelésállományról számoltak be Németországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×