Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kismamák bukdácsoltak Budapest utcáin

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Babakocsis kismamák tartottak demonstrációt Budapesten. Az akció résztvevői egy meghatározott útvonalat jártak végig, hogy bemutassák: milyen nehéz a fővárosban babakocsival közlekedni.

A járdaszegély túl magas. A gyalogátkelőnél túl rövid ideig jelez zöldet a lámpa. Sok helyen nagyon keskeny a járda, és azon is autók parkolnak. A tömegközlekedési eszközök lépcsője túl magas. A metróba nem visz le lift. A babakocsi pedig nehéz.

Csak néhány probléma azok közül, amelyek megkeserítik a kismamák életét, amikor gyermeküket babakocsival szeretnék elvinni valahová Budapesten.

Az akadálymentesítés igen lassan halad. A fővárosi kisgyermekes anyák ezért összefogtak, és figyelemfelhívásképpen nekivágtak a városnak gyermekeikkel.

Egyikük, Fleischer Judit az InfoRádióban elmondta: a buszok vagy trolik lecserélése egy alacsonypadlós változatra, valószínűleg sok időt és pénzt vesz igénybe. Problémáik egy része azonban kevés pénzből is orvosolható.

Az útépítéseknél például oda kellene figyelni arra, hogy a zebráknál lesüllyesszék a járdát, így a babakocsit könnyen le lehetne tolni rajtuk.

Elmondta azt is: John Emese fővárosi szabad demokrata képviselő ígéretet tett nekik arra, hogy tavasszal a kismamák bevonásával kidolgoznak egy programot a problémáinak kezelésére.

Hanganyag: Tenczer Gábor