eur:
394.19
usd:
370.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Újítás az OTP-nél

Az OTP Bank 1.700 bankjegy-automatáján (ATM) keresztül november 26-tól lottózni is lehet - jelentette be Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója és Székely Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója.

A bank további mintegy 200 ATM-je tavaszra válik alkalmassá a szerencsejáték-fogadásra. Az ATM-eken keresztül ötös lottót, hatos lottót, skandináv lottót, kenót és jokert lehet játszani.

A játékokban - a szerencsejáték törvénynek megfelelően - csak a 18 éven felüliek vehetnek részt. Az OTP ügyfelei csak betéti kártyáikkal fogadhatnak, más kártyabirtokosok esetében a kibocsátó banktól függ, mely kártya használható e célra.

Jelenleg gépi játékot lehet választani 700 forint feletti értékben, az ügyfélnek csak a szerencsejáték árát kell kifizetnie. Az ATM a játék legfontosabb információiról bizonylatot ad, a nyereményről pedig a Szerencsejáték Zrt. SMS-ben értesíti a játékosokat.

A 100 ezer forint alatti nyereményeket a játékos bankszámlájára utalják (a számlaszámot az első nyereménynél meg kell adni a Szerencsejáték Zrt.-nek), ennél nagyobb összeg esetén nyereményigénylést kell benyújtani.

A szolgáltatás a két társaság közös fejlesztése, az OTP-nél ennek költsége mintegy 30 millió forint volt. Csányi Sándor elmondta: a Szerencsejáték Zrt. csak az OTP jóváhagyásával működhet együtt ezen a téren más bankokkal.

Az OTP vezére "forradalmi újításnak" nevezte az új szolgáltatást. Az OTP Bank fejlesztési stratégiájának megfelelően egyre inkább értékesítési csatornaként pozicionálja ATM-hálózatát.

Ha ilyen bonyolult termék esetében sikerült megoldani az ATM-en keresztül való értékesítést, ezentúl mindent el lehet így adni - mondta Csányi Sándor.

Az OTP ATM hálózatán a hagyományos funkciók mellett eddig két szolgáltatás volt elérhető: a mobil egyenleg feltöltés (mindhárom mobilszolgáltató ügyfeleinek) valamint a számlabefizetés (a Vodafone-ügyfeleknek).

A Szerencsejáték Zrt. az együttműködés előnyét abban látja, hogy elérhetősége jelentősen bővül. Székely Gábor elmondta, a társaságnak jelenleg 312 saját és 3.600 bizományosi értékesítő helye van, emellett interneten és telefonon is lehet fogadni.

A két cég más területen is együttműködik, az OTP vezeti a társaság számláját és kezeli a pénzét - derült ki.

A becslések szerint a felnőtt lakosság legalább felét érdeklik a Szerencsejáték Zrt. játékai, és több mint a harmaduk rendszeresen játszik. A piackutatások szerint a szolgáltatást várhatóan igénybe vevő mintegy 100 ezer regisztrált felhasználó harmada lesz új ügyfél.

Az új fogadási lehetőség az előzetes felmérések szerint éves szinten 2,5-3 milliárd forintos forgalmat jelenthet. Az ATM-en keresztül játszható játékok közül várhatóan az ötös lottónak lesz a legnagyobb tábora.

A Szerencsejáték Zrt. regionális szinten a legnagyobb állami lottótársaság, árbevétele tavaly 141 milliárd forint volt. Arra a kérdésre, hogy az OTP érdeklődne-e befektetőként is a Szerencsejáték Zrt. iránt, Csányi Sándor azt válaszolta, hogy a bank csak pénzügyi intézményekbe fektethet be.

Ez egyébként sem aktuális, mert a társaság a tartós állami tulajdonú cégek listáján van - fűzte hozzá Székely Gábor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×