Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kósz Zoltán kitálal: "Életem egyik legborzasztóbb élménye volt" - videókkal

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az elsődleges vizsgálatok szerint közepesen ittas volt Kósz Zoltán, annak az autónak a vezetője, amelyet pénteken hajnalban állítottak meg a járőrök az I. kerületi Alagút utcában, és amelynek két utasa dulakodott a rendőrökkel. Az olimpiai bajnok vízilabdázó a Nemzeti Sportnak adott interjúban részletesen beszámolt a történtekről és azt is beismerte, hogy hibázott.

A történet akkor kezdődött, amikor péntek hajnali három óra körül az I. kerületben, az Alagút közelében rendőrjárőrök egy bizonytalanul közlekedő Opel Zafira típusú gépjárműre lettek figyelmesek. Az autó sofőrjét többször megszondáztatták.

Ezután egy másik férfi - aki a gépjárműben utazott - szóváltásba keveredett az egyik rendőrrel, akit meg is ütött, és a rendőrautót is többször megrúgta.

Az esetről készült egyik videót ide kattintva tekintheti meg!

Mint később kiderült, az autót vezető férfi Kósz Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó, a Sydney-ben győztes csapat kapusa volt, míg társa a Vasas egykori válogatottja, Petőváry Zsolt.

A Nemzeti Sportnak nyilatkozó Kósz Zoltán beismerte, hogy egy csütörtök esti borkóstoló alkalmával "belekortyolt" néhány különleges minőségű borba. "Ínycsiklandozó ételeket tálaltak, úgy voltam vele, ha sokat eszem, akkor még belefér az a néhány korty bor is. Ez volt az első súlyos hiba, amelyet elkövettem..." - mondta Kósz Zoltán.

A hétfőn 40 éves sportoló hangsúlyozta: csak ízlelgette a bort és úgy érezte, nem került az alkohol befolyása alá. "A rendőrségen a különböző teszteket végző orvos maga is elismerte, hogy csupán enyhe alkoholos befolyásoltság alatt vagyok" - tette hozzá.

"Fél három körül ültünk autóba, megkértek az ismerőseim, hogy vigyem el őket a szállodába. Elindultunk, áthajtottunk az alagúton Buda felé, amikor feltűnt mögöttem egy rendőrautó, ráadásul bekapcsolta a kék villogó lámpát. Bevallom, átfutott az agyamon a néhány korty bor, de már nem volt visszaút. Félreállítottak és megszondáztattak" - mesélte el a történteket Kósz Zoltán. Az első pillanatokról készült videót itt nézheti meg! Az olimpiai bajnok vízilabdázó azt is elmondta, hogy négyszer szondáztatták meg a rendőrök, de a szonda "egyik alkalommal sem színeződött el. Ekkor jött el az a pont, amikor azt mondták, hogy bevisznek vérvételre".

"Túl sok időm nem volt a gondolkodásra. Egyfolytában az járt a fejemben, hogy túl legyek valahogy az egészen. Mondtam a rendőröknek, hogy ne vigyenek be. Többször is mondtam. Hiába" - mondta Kósz Zoltán.

A sportoló hangsúlyozta: a rendőrök normálisan viselkedtek, a dolgukat tették: "Győzködtem őket, hogy a szonda nem színeződött el, újra mondtam, hogy nem fogyasztottam alkoholt. Ez volt a második súlyos hiba. Azt kellett volna mondanom, igen, ittam, essünk túl rajta. Attól kezdve felgyorsultak az események. Amikor látták, hogy nem ülök be önként az autójukba, azt mondták, előállítanak. Néhány pillanattal később pedig már a csuklómon kattant a bilincs. Életemben először éreztem ezt. De szeretném nyomatékosítani, hogy nem emeltem kezet hatósági személyre, és nem hivatkoztam arra, hogy olimpiai bajnok vagyok, hiszen ez nem mentesít semmi alól".

Kósz Zoltán elmondta: mindenkit sajnál, aki részt vett az incidensben: "Sajnálom a barátaimat, az ismerőseimet és legalább annyira a rendőröket is. Egyébként ha hiszi, ha nem, nem érzékeltem, mi zajlik ott az autóm körül, inkább csak később tudatosult bennem az egész".

Az olimpiai bajnok vízilabdázó hangsúlyozta: "életem egyik legborzasztóbb élménye volt. Nagy marhaságot csináltam, vállalom a felelősséget mindazért, amit tettem. De csak azért, amit én tettem! (...) Tudom, hogy ezzel a balhéval csalódást okoztam sok-sok embernek. De az is biztos, hogy soha többé nem kerülök ilyen helyzetbe. Hibáztam, de a bűnöm aligha megbocsáthatatlan".

{{keretes_cim}}

Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint az olimpiai bajnok Kósz Zoltán vállalja majd a felelősséget a pénteken hajnalban történtekért.

Hogyan reagált, amikor tudomást szerzett a történtekről?

Nagyon meglepődtem, mert Kósz Zolit nagy régóta ismerem. Õ nem az a típusú sportember, akiről az ember el tudja képzelni, hogy összetűzésbe kerül hivatalos személyekkel. Nem ilyennek ismertem.

Tudott-e beszélni volt kapusával?

Igen, többször is beszéltünk telefonon. Nagyon bánja, ami történt, és természetesen bosszús amiatt, amiben esetleg mások hibáztak.

A Kemény Dénessel készített interjú teljes szövegét itt olvashatja!