eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Tizenhat hektárral több az erdő Budapesten

Több mint húszezer fiatal facsemetét ültetett és 64 mázsa makkot vetett el a főváros környéki erdőterületen a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete. Ennek eredményeként tizenhat hektárral nő a főváros környéki zöldterület nagysága, és új életre kel a leégett újpalotai erdő.

Több tízmillió forintos költségen, csaknem 16 hektárnyi területen ültettek facsemetéket vagy vetettek makkot a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai ősszel.

A munka azonban itt nem ért véget, tavasszal további 8 hektárnyi területet ültetnek be Újpalotán, azon a területen, ahol júliusban megsemmisült az erdő - mondta az InfoRádióban az erdészet szóvivője, Lomniczi Gergely.

Nyáron a tűz akkora kárt okozott, hogy még a talaj termőrétegét is ki kell cserélni. Mindez 20 millió forintjába kerül a társaságnak.

Lomniczi Gergely hozzátette: a többi mellett gyertyánt, kőrist, juhart és erdei gyümölcsfákat ültetnek.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×