eur:
393.49
usd:
367.13
bux:
66595.98
2024. április 25. csütörtök Márk

Nem támogatja Laborc Sándor kinevezését az Országgyűlés illetékes bizottsága

Nem támogatta Laborc Sándor kinevezését a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójává az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága. A testület fideszes, kereszténydemokrata és MDF-es tagjai nemmel szavaztak, a szabad demokraták tartózkodtak, és csak a szocialisták támogatták a jelöltek. Szilvásy György, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő miniszter azt mondta: ha Laborc Sándor C-típusú átvilágítása megnyugtatóan zárul, akkor kinevezi a jelöltet.

Korábban a Fidesz kockázatosnak nevezte a Nemzetbiztonsági Hivatalt jelenleg megbízott főigazgatóként irányító Laborc Sándor kinevezését, mert a jelölt az egykori Szovjetunióban, az orosz állambiztonsági egyetemen végezte tanulmányait.

Demeter Ervin, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes tagja akkor azt mondta: méltatlan egy demokratikus NATO-tagországhoz, hogy biztonsági szolgálatának élén a régi kor embere álljon.

Tóth Károly, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista alelnöke erre válaszul azt mondta: Laborc Sándornak 2000-ben az APEH-rendorségnek nevezett testületnél ajánlott állást az Orbán-kormány, miután távozott az Információs Hivatal éléről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×