eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Még hitelesítik a Fidesz által gyűjtött aláírásokat

Még nem fejeződött be a Fidesz által benyújtott népszavazási kérdésekhez gyűjtött aláírások hitelesítése - közölte az Országos Választási Iroda vezetője.

Rytkó Emília hangsúlyozta: a munka végeztével azonnal jelentést tesznek az Országos Választási Bizottságnak, amely soron kívül összeül és dönt az aláírások hitelesítéséről, a határozatot pedig azonnal átadják az Országgyűlés elnökének.

A Fidesz kabinetfőnöke a párthoz eljuttatott tájékoztatásra hivatkozva korábban arról tájékoztatott, hogy Országos Választási Iroda befejezte a kórházi napidíj eltörlésére vonatkozó népszavazási kérdéshez gyűjtött több mint 320 ezer aláírás hitelesítését.

Deutsch-Für Tamás hozzátette: Orbán Viktor, a Fidesz és Semjén Zsolt, a KDNP elnöke még pénteken írásban kéri Szigeti Pétertől, az Országos Választási Bizottság elnökétől, hogy a testület már hétfőn üljön össze.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×