Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Pécsi Fidesz: a kómában fekvő Toller több mint 11 milliót keresett

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A közelmúltban a sajtóban elgondolkodtató információk jelentek meg az országgyűlési képviselők tiszteletdíjának és költségtérítésének megállapításával és kifizetésével kapcsolatosan. Mint az a parlament internetes oldalról kiderül, Toller László számára havonta 419.520 forintot utalnak tiszteletdíj gyanánt - írta közleményében a Fidesz pécsi szervezete.

Emlékeztetnek arra, hogy Toller László sajnálatos balesete óta munkaképtelen, mégis 2006. július óta legalább 6.712.320 forint képviselői tiszteletdíjat kapott.

"Toller László számára utalnak továbbá költségtérítésként havonta 287.040 forintot. Köztudomású, hogy képviselői feladataival kapcsolatban nem merülhettek fel költségei, így a 4.592.640 forint átutalása és felvétele nyilvánvalóan törvénytelen. Összesen 11.304.960 forint utalása történt meg - erősen vitatható módon" - írták a pécsi fideszesek.

A közlemény szerint nyilvánosságra hozott iratok (bizottsági jegyzőkönyvek és vagyonnyilatkozat) szerint a képviselő jogának gyakorlása kérdéseket vet fel, mivel köztudomású, hogy a sajnálatos autóbalesete következtében 2006. június 19. óta ügyeiben saját maga eljárni, illetőleg meghatalmazást adni nem tud.

"Felvetődik a kérdés, hogy Toller László a parlamenti bizottsági jegyzőkönyvekben 2006. június 26-ától a mai napig miként szerepelhet helyettessel megjelölve, illetve ki írja alá helyette az eseti képviseleti megbízásokat" - áll a közleményben.

A szervezet ezért felszólítja az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság elnökét, indítson vizsgálatot arról, hogy Toller László nevében ki írja alá az eseti megbízásokat.

"Felszólítjuk továbbá az Országgyűlés elnökét, hogy indítson eljárást 2007. január 1. napjától Toller László vagyonnyilatkozatának és más bejelentési kötelezettsége(i)nek jogszabályszerű teljesítése vonatkozásában és szüntesse meg a fennálló törvénytelenségeket és szabálytalanságokat" - olvasható a szövegben.

"Egyben felszólítjuk az MSZP Baranya Megyei Szervezetét, hogy méltósággal, de határozottan járjon el Toller László képviselői jogi státusának rendezésében, és kezdeményezze országgyűlési frakciójánál módosító javaslat benyújtását a képviselői jogállásról szóló törvény keretén belül az olyan esetekre, amely a munkavégzés közben tartós munkaképtelenséget és egészségkárosodást szenvedett képviselőkre vonatkozik" - áll a közleményben.