eur:
394.1
usd:
370.28
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Kossuth tér: csúzlival lövöldöző tüntetők, újságírón masírozó rendőrök

Szabadon engedték azt a négy embert, akit szerdán a Liga Szakszervezetek rendezvénye utáni nem engedélyezett tüntetés során állítottak elő. Egyikük ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt indítottak eljárást. Az igazoltatások során elfogtak egy vagyon elleni bűncselekmény miatt körözött személyt is.

Szerda este a Liga Szakszervezetek felhívására demonstrálók vonultak a Kossuth térre. A szervezők este fél nyolckor nyilvánították befejezettnek a rendezvényt, egy kis csoport azonban a rendőri felszólítás ellenére sem hagyta le a helyszínt - mondta el az InfoRádióban a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Volt olyan, aki egy hatalmas csúzli segítségével, acélgolyókkal lődözte a rendőröket, mások a Parlament körüli kordont rángatták, üvöltöztek, és máglyákat raktak, amiket később a tűzoltók oltottak el.

Közülük négy embert állítottak elő, sőt, a rendőrök rábukkantak egy körözött emberre is, akit vagyon elleni bűncselekmény miatt kerestek - mondta Tafferner Éva.

A rendőrök egy újságírón is átgyalogoltak a tüntetés alatt. Tafferner Éva az esetről azt mondta: az operatőr csapaterőben mozgó rendőrök előtt készített felvételt, és többszöri felszólítás ellenére is igen közel ment a sorfalhoz, majd, mivel hátrafelé haladva filmezett, felbukott.

"A rendőrsorfal, anélkül, hogy bántalmazták volna, áthaladt felette" - fogalmazott a szóvivő, hozzátéve: az újságíró könnyebb sérüléseket szerzett.

Később bevitték a VII. kerületi kapitányságra, ahol tisztázódott, hogy semmilyen szabálysértést nem követett el. Mivel tisztában volt azzal, hogy mindez megtörténhet vele, nem élt panasszal - mondta a szóvivő.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×