eur:
395.07
usd:
365.52
bux:
65379.62
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kósa lesújtó ítélete Gyurcsányról: még pálinkát is hiába iszik

A vezetőcsere nem a Fideszben, hanem a szocialistáknál időszerű - nyilatkozta az ellenzéki párt alelnöke a Heti Válasznak. Kósa Lajos leszögezte: Gyurcsány Ferenc kormányfővel nem szabad megállapodni.

Kósa Lajos szerint a baloldalnak elemi érdeke, hogy a Fidesz nem létező belháborúira próbálja felhívni a figyelmet.

"Amikor egyes kérdésekben eltér a vezetők véleménye, azt hatalmas szakadékként állítják be. Ha meg nem lenne véleménykülönbség, akkor jönne a monolitikus vezérpárt duma. Érthető az igyekezet, hiszen az ő vezetőjük hiába fut, táncol, lovagol, issza a pálinkát, folyton alatta rezeg a léc" - mondta a politikus.

Debrecen polgármestere szerint a baloldali sajtó most a korábbiakhoz képest a "tenyerén hordozza", de csak azért, mert "maguk sem hiszik, hogy veszélyt jelentek a baloldalra".

Kósa Lajos rámutatott arra, hogy a jóléti államok nem bírják tovább ésszerűsítés nélkül, a korrekcióhoz viszont legitimációra van szükség.

"Mély a válság, s abból mi is csak összefogva tudunk kimászni. Remek lenne persze a kétharmados győzelem, amely lehetővé tenné, hogy egyedül hozzuk rendbe mindazt a kártételt, amelyet Medgyessy és Gyurcsány okozott, de ez illúzió. Megjegyzem: kétharmad mellett is érvényes az, amit az összefogásról mondtam" - tette hozzá.

Az alelnök szerint a nyugdíjrendszer összeomlik, ha nem orvosolják a problémákat.

"A helyzet kezeléséhez kétharmados összefogásra lesz szükség, de legalábbis arra, hogy - ha mi leszünk kormányon - a vetélytársainknak se lehetőségük, se érdekük ne legyen a szükséges intézkedések ellen hergelni a választókat" - közölte Kósa Lajos.

A jelenleg folyó változtatások a politikus szerint nem reformok, Gyurcsány Ferenc ugyanis csak elvesz, de nem ad semmit, miközben "mulatságosan összehangolatlan mozdulatokkal kiabálja: Gyerünk, Magyarország, csináljuk meg!"

A Csomolungmára "Gyurcsány elindult ugyan valamilyen girbegurba ösvényen, de néhány lépés után elkótyavetyélte az oxigénpalackokat, a sátor PPP-ben jön a serpákkal, de csak a visszaúton, az orvost átszervezték búvároktatónak, de hát le vagy fel, nem mindegy?" - érzékeltette véleményét az országban zajló eseményekről Debrecen polgármestere.

Hozzátette: Gyurcsánnyal nem szabad megállapodni, mert már minden hitele elfogyott.

"Tehát minden csak Gyurcsány után képzelhető el. Neki amúgy sincs esélye, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba. Nekünk van. A külföldi példák is mutatják: a jobboldal elég érett ahhoz, hogy fontos ügyek érdekében gesztust gyakoroljon" - mondta Kósa Lajos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×