eur:
395.38
usd:
372.01
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Rohamrendőrök avatkoztak be a Kossuth téren

Rohamrendőrök kiszorították a Liga Szakszervezetek által meghirdetett demonstráció után a Kossuth téren maradt tüntetőket a területről. A néhány száz embert többször is felszólították a tér elhagyására.

A helyszínen maradt tiltakozókat a Podmaniczky utcáig szorították a rendőrök. A hatóságok egyelőre oszlatóeszközöket nem használtak, pajzsukkal, gumibotokkal szorították ki a demonstrálókat.

A tüntetők kövekkel és fáklyákkal dobálták meg a rendőrök. A demonstrálók a kiszorítás során barrikádokat emeltek, a Nagykörút kereszteződésében megállítottak egy villamost. A forgalom leállt.

A tüntetők autókat rugdostak, kukákat borogattak és padokat hordtak az úttestre.

Sajtóinformációk szerint egy RTL-es operatőr a rendőrök sorfala mögött "eltűnt". A rendőrök az újságírókat többször felszólították, hogy hagyják el az érintett helyszínt, mert "nem tudják garantálni biztonságukat".

A forgalom 21 óra körül indult meg újra a Nagykörúton, a tüntetők "szétszéledtek".

Részletek folyamatosan! A tüntetésről itt olvashat tudósítást, itt pedig a képgalériát nézheti meg!

Címlapról ajánljuk
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

BL élőben
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

Mind a két spanyol csapat is egygólos előnyről kezdi a visszavágót a BL-negyeddöntőben, hat napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon, a metropolitanóban 2-1-re a Borussia Dortmundot. A mai két párból továbbjutók egymás ellen játszanak majd az elődöntőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×