eur:
392.89
usd:
366.33
bux:
66861.39
2024. április 25. csütörtök Márk

Az autóbuszjáratok kétharmada állt le Vasban

Az autóbuszok kétharmada állt le szerdán reggel hat órakor Vas megyében a Vasi Volán szolidaritási sztrájkja miatt.

"Szakszervezetünk előzetesen megállapodott a még elégséges szolgáltatás mértékéről, ennek megfelelően indulnak, vagy maradnak az állomásokon az autóbuszok" - mondta Németh Károly, a Vas Megyei Közúti Közlekedési Független Szakszervezet elnöke.

Hozzátette: a megállapodás szerint a szerződéses járatok közlekednek, az iskolabuszok is menetrendszerűen járnak, és a munkásjáratok is elszállították az éjszakai műszak dolgozóit. Szombathelyen a helyi járatok harmada is közlekedik, elsősorban a törzsvonalakon. A vidéki városokban ennél is ritkábbak a járatok. Az utazóknak azt tanácsolják, érdeklődjenek az információs telefonszámokon.

Szombathelyen az Ady téri buszpályaudvaron alig néhány utas várakozott a sztrájk kezdetekor, ők előre tájékoztatást kértek arról, hogy indul-e az autóbuszuk vagy sem.

Budapestre, Zalaegerszegre, Szegedre és Kaposvárra is elindultak a távolsági járatok, a sztrájk nem érintette az Ausztriába induló két nemzetközi járatot sem.

Amíg a néhány utas békésen várakozott, az autóbuszvezetők pihenőhelyén éles vita bontakozott ki a szakszervezet képviselője és néhány sofőr között. A buszvezetők keményebb fellépést kértek számon a szakszervezeti vezetőtől, teljes leállást sürgettek.

"Ez így nem sztrájk, keményebben oda kellene tenni magunkat, ha eredményt akarunk elérni" - mondta az egyik sofőr, akinek a még elégséges szolgáltatás jegyében el kellett indulnia.

Németh Károly azzal érvelt, a mostani munkabeszüntetés "csatlakozási sztrájk", nem a Volán társaság ellen, hanem a kormánynak a nyugdíjszabályok megváltoztatására tervezett intézkedései ellen irányul.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×