Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A sztrájk véget ért, de országszerte forgalomkorlátozásra lehet számítani

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Országszerte forgalomkorlátozásokra és útlezárásokra lehet számítani a sztrájkok, a demonstrációk, valamint a magyar-görög focimeccs miatt. A munkabeszüntetések miatt pedig valószínűleg többen is ültek autóba, mint egy átlagos szerdán.

Bár már befejeződött a Liga Szakszervezetek kezdeményezésére, a Társadalmi Szolidaritás Napja keretében megtartott országos vasutas sztrájk, a vasúti közlekedés még mindig nem állt helyre maradéktalanul.

Szintén befejeződött a Békés Volán és a Vasi Volán munkabeszüntetése, de emellett mintegy tíz helyen az országban félpályás útlezárást tartanak. Így torlódásra lehet számítani a 26-os számú főúton, Kazincbarcika külterületén, a 84-es számú főúton, Kópháza területén, a 33-as számú főúton, Tiszafüred külterületén, és a 4-es számú főút 218-219-es kilométerszelvényében.

Ugyanebből az okból fennakadás várható a 47-es számú főút 6-7 kilométerszelvényénél, a 41-es számú főúton Nyíregyháza területén, a 86-os számú főút 73-as kilométerszelvényénél, Szombathely és Veszprém belterületén, a 71-es számú főúton Balatonfüred belterületén és a 7-es számú főút 202-203-as kilométerszelvényénél.

A Liga Szakszervezetek Budapesten a Kossuth tér - Alkotmány utca kereszteződésében 18 órára szervez demonstrációt. A rendezvény miatt a környező utcákban is lesznek útlezárások.

Ugyancsak forgalomkorlátozásokra kell számítani az esti órákban a Puskás Ferenc Stadion környékén, ahol Magyarország-Görögország EB selejtező labdarúgó-mérkőzés lesz.

Az ORFK közleményben arra figyelmeztet, hogy a közösségi közlekedésben várható fennakadások miatt feltehetően sokan saját járművükkel közlekednek, ezért ezen a napon a megszokottnál jóval nagyobb forgalomra lehet számítani.

Hanganyag: Sigmond Árpád