eur:
393.73
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Orbán: Amikor a jól menő vállalkozó és az elvált asszony összefog

A Fidesz elnöke szerint a népszavazás össztársadalmi összefogást hozhat létre Magyarországon. Orbán Viktor erről a honlapján közzétett videofelvételen beszél. A volt miniszterelnök beszélgetőtársai: Vukovich Gabriella demográfus és Farkas Péter szociológus.

Ha a munka és megélhetés, az oktatás és az egészségügy rendben van, akkor a politikusok nyugodtak lehetnek, az ország lényegében jó állapotban van - mondta a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor közölte: ezek a mutatók ma romlanak, és Magyarországon egyre súlyosabb a szociális válság.

Ilyen helyzetben 1992-1993 óta nem nagyon voltunk. A nép vagyontalan, nincs tulajdona, pénzügyi megtakarításai elfogytak, a társadalom közérzetét a bizonytalanság és a kiszolgáltatottság jellemzi - mondta a pártvezető.

Az állami alkalmazottak sok esetben azért nem mernek megszólalni, demonstrálni, sztrájkolni, mert másnap az utcára kerülhetnek. Nincs összetartás, szolidaritás - jelentette ki Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke szerint a társadalom nem tud átlépni egy "mesterséges" lélektani határt.

Bennünket arra tanítottak, hogy az érdekvédelem és a politikai aktivitás egymástól elválik. Ezt a mesterséges választóvonalat egyszer át kell lépni, ha a társadalom nem akar éhen halni, nem akarja, hogy kiforgassák a zsebét, hogy belehaljon a betegségébe és az egész országot ellopják - mondta a politikus.

Az embereknek a sarkukra kell állniuk, és azt kell mondania: elég volt, nem tűrjük tovább. Az embereknek egyszer maguknak kell megváltoztatni a dolgok menetét - jelentette ki Orbán Viktor, majd hozzátette: azt nem tudja, hogy ez a változtatás parlamenti formájú vagy másfajta lesz.

Véleménye szerint a minőségi változás első jele az lesz, amikor az egyik ágazat sztrájkjával a többi ágazat is szolidaritást vállal.

Átjárás kell az egyformán veszélyeztetett csoportok között. A népszavazás kifejezetten alkalmas eszköz ennek megteremtésére - mondta a Fidesz elnöke.

Hozzátette: politikai változásokat kell elérni, mert e nélkül nem lehet a szociális problémákat megoldani.

Az országnak olyan programot kell elfogadnia, amely a középosztály és a bérből, fizetésből élő kisemberek érdekeit egyaránt megtestesíti. Az új kormányzatnak pedig ezt kell végrehajtania - jelentette ki Orbán Viktor.

A népszavazás az első olyan dolog, amikor a jól menő középosztálybeli vállalkozó együtt mondhat nemet a vizitdíjra, a tandíjra és a kórházi napidíjra a megélhetési gondoktól elgyötört, elvált, albérletben élő, három gyermekét egyedül nevelő asszonnyal - mondta a legnagyobb ellenzéki párt vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×