eur:
394.27
usd:
370.13
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Megszűnik a nyugdíjasbérlet a BKV-nál

Megszűnik a helyközi nyugdíjasbérlet a BKV-nál, mert a gazdasági minisztérium jövő évtől nem támogatja tovább ezt a tarifaformát - a többi között erről volt szó a fővárosi kabinet ülésén. A városvezetés támogatta emellett, hogy 800 forintról a tízszeresére, 8000 forintra növekedjen a teherautók behajtási díja Budapesten.

A fővárosi kabinet hétfői ülésén támogatta azt a finanszírozási szerződést, amely szerint a gazdasági minisztérium jövőre 587 millió forinttal járul hozzá a Budapest közigazgatási határán túl érvényes tanuló HÉV-bérletek árához - mondta az InfoRádiónak Nyáry Krisztián, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója.

Elhangzott ugyanakkor az is, hogy a GKM a helyközi nyugdíjas bérletek támogatását megszünteti.

Így tehát az a mintegy négyezer 60 és 65 év közötti utas, aki nyugdíjas ugyan, de még nem jár neki a 65 év fölötti utasokra érvényes ingyenes utazási lehetőség, várhatóan többet fizet majd a helyközi bérletért, mint eddig.

A városvezetés támogatta azt az előterjesztést, amely szerint a 3,5 tonnásnál nehezebb teherautók behajtási díja a jelenlegi havi 800 forintról a tízszeresére, 8.000 forintra növekedjen.

A díjat a jövőben nem cégenként, hanem rendszámonként kell befizetni. Előfordult ugyanis olyan társaság, amely eddig két teherautóra váltott engedélyt a tulajdonában álló mintegy 200 kamion helyett.

Az engedélyeket a jövőben szigorúbban ellenőrzik majd. A városháza évi mintegy egymilliárd forint pluszbevételre számít a változások nyomás, amit mélygarázsok, parkolóházak építésére szán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×