eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Háromdimenziós maketten az északi M0-s - nézze meg!

Az M0-s tervezett észak-budai környezetét ábrázoló makettet mutat be vasárnap az Óbor-kör Egyesület. A környezetvédelmi hatóság két nyomvonal továbbtervezésére adott engedélyt, de ez a munka még évekig elhúzódhat.

Az egyesület elnöke az InfoRádióban közölte: vasárnap este 7 órakor Békásmegyer-Ófaluban, a Szent József Házban a Műszaki Egyetem légtechnikai laboratóriuma által elkészített 3,8 tonnás makettet mutatják be, amely az M0-ás északi szegmensének 28 négyzetkilométeres környezetét ábrázolja.

Kovács Lajos elmondta: ez a szakasz jelenleg még a tervezési fázisban tart, az elsőfokú környezetvédelmi hatósághoz nyújtottak be több nyomvonal-változatot.

A hatóság a hat változatból kettőt választott ki továbbtervezésre; ez a munkafázis még mintegy két-három évet vesz igénybe.

Ennek részeként készültek azok a szélcsatorna-kísérletek a műegyetemen, amelyek eredményeit felhasználják a tervezésben - tette hozzá.

Az Óbor-kör Egyesület elnöke kifejtette: a bemutatóval az a céljuk, hogy könnyen átlátható formában szemléltessék a tervezők elképzeléseit.

Kovács Lajos szerint a szakemberek olyan változatot igyekeznek kialakítani, amely a lehető legkevesebb ember érdekét sérti, de olyat biztosan nem találnak, amely senkit sem zavar.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×