Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Háromdimenziós maketten az északi M0-s - nézze meg!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az M0-s tervezett észak-budai környezetét ábrázoló makettet mutat be vasárnap az Óbor-kör Egyesület. A környezetvédelmi hatóság két nyomvonal továbbtervezésére adott engedélyt, de ez a munka még évekig elhúzódhat.

Az egyesület elnöke az InfoRádióban közölte: vasárnap este 7 órakor Békásmegyer-Ófaluban, a Szent József Házban a Műszaki Egyetem légtechnikai laboratóriuma által elkészített 3,8 tonnás makettet mutatják be, amely az M0-ás északi szegmensének 28 négyzetkilométeres környezetét ábrázolja.

Kovács Lajos elmondta: ez a szakasz jelenleg még a tervezési fázisban tart, az elsőfokú környezetvédelmi hatósághoz nyújtottak be több nyomvonal-változatot.

A hatóság a hat változatból kettőt választott ki továbbtervezésre; ez a munkafázis még mintegy két-három évet vesz igénybe.

Ennek részeként készültek azok a szélcsatorna-kísérletek a műegyetemen, amelyek eredményeit felhasználják a tervezésben - tette hozzá.

Az Óbor-kör Egyesület elnöke kifejtette: a bemutatóval az a céljuk, hogy könnyen átlátható formában szemléltessék a tervezők elképzeléseit.

Kovács Lajos szerint a szakemberek olyan változatot igyekeznek kialakítani, amely a lehető legkevesebb ember érdekét sérti, de olyat biztosan nem találnak, amely senkit sem zavar.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa