eur:
393.54
usd:
369.13
bux:
65626.86
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

"Másra kellene fordítani a kórházi étkeztetés javítására szánt pénzt"

Nem biztos, hogy elérik céljukat a kórházi étkeztetés javítását célzó állami intézkedések - véli a Magyar Kórházszövetség elnöke. Varga Ferenc az InfoRádiónak elmondta: nem minden intézmény van abban a helyzetben, hogy a kapott pénzt valóban arra használja, amire azt a tárca szánta. A kórházi ételek minőségének javítására és eszközbeszerzésre 2 milliárd forintot ad az állam.

Behatárolják az egészségügyi intézmények vezetésének mozgásterét a kórházi étkeztetés javítását célzó állami intézkedések, mivel eddig a menedzsment dönthetett arról, hogy mennyi pénzt fordítsanak a betegek táplálkozására - mondta a Magyar Kórházszövetség elnöke az InfoRádiónak.

Varga Ferenc úgy véli: a minisztériumnak meg kellett volna hagynia a kórházaknak azt a lehetőséget, hogy a kapott pénzt azokon a területeken használják fel, ahol arra a legnagyobb szükség van.

Az MKSZ elnöke közölte: nem minden kórházban olyan rossz az étkeztetés, hogy az egyes intézményeket azonos módon kellene annak javítására ösztönözni.

Varga Ferenc rámutatott: felmérések szerint nem biztos, hogy az étkeztetés javítására tett lépések elérik a céljukat, mivel vannak olyan kórházi osztályok, ahol a betegek most sem fogyasztják el az eléjük tett ételt, így az a szemétbe kerül.

"Arra nagyon oda kell majd figyelniük a kórházaknak, hogy olyan étkezést biztosítsanak a betegek számára, amely megfelel a szakma szabályainak. Figyelni kell azt is, hogy melyek azok az ételek, amelyeket szívesebben fogyasztanak a betegek" - mondta a Magyar Kórházszövetség elnöke.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Szorosabbra húzná Brüsszel a tagállami gyeplőt

Szorosabbra húzná Brüsszel a tagállami gyeplőt

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében arról volt szó, hogy milyen átfogó reformra készül az Európai Unió és miért hajlandók még olyan tabunak számító területekhez is hozzányúlni, mint az adózás vagy éppen az állami támogatások rendszere. Erről Szabó Dánielt, a Portfolio uniós ügyekkel foglalkozó elemzőjét kérdeztük. A második blokkban egy olyan országról volt szó, amely nem biztos, hogy sok befektető térképén fent van, de mégis érdemes nagyon odafigyelni rá. Hogy melyik ez az ország, arról Mohos Kristóffal, a Portfolio részvénypiaci elemzőjével beszélgettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×