Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Miért hagyott figyelmen kívül a minisztérium egy érvényes pályázatot?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Miért hagyott figyelmen kívül az igazságügyi minisztérium egy eredményes pályázatot, s miért nem annak nyertesét nevezte ki a meghirdetett posztra? Ennek járt utána az InfoRádió.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium neve elhallgatását kérő munkatársa szerint a tárca sajtófőnöki posztjára kiírt nyilvános pályázaton az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium volt szóvivője megfelelt ugyan, de Takács Albert miniszter a tárca államtitkárának közbenjárására mégsem Orodán Sándort nevezte ki sajtófőnöknek.

A nyári kormányátalakítás után az igazságügyi tárca frissen kinevezett vezetője jelezte, hogy szívesen látná a kommunikációs főosztály élén az akkor már hatodik éve a rendészeti kommunikációt irányító szakembert.

A miniszter júniusban azonban visszavonta az ajánlatát, s posztot nyilvános pályázaton hirdette meg.

A szabályosan kiírt pályázaton az InfoRádió értesülései szerint Orodán Sándor megfelelt, de Juhász Gábor, a tárca új államtitkára állítólag ultimátumot adott Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszternek, s a hathatós lobbizás nyomán a tárcavezető visszavonta a pályázatot.

Juhász Gábor és Orodán Sándor korábban a Belügyminisztériumban dolgoztak együtt, de nem volt konfliktusmentes a kapcsolatuk. Orodán Sándor ma a Határőrség szóvivője, a témával kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni.

Juhász Gábor államtitkár csütörtökre ígért tájékoztatást, de végül nem nyilatkozott.

Hanganyag: Nagy Tamás