eur:
392.82
usd:
366.17
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Miért hagyott figyelmen kívül a minisztérium egy érvényes pályázatot?

Miért hagyott figyelmen kívül az igazságügyi minisztérium egy eredményes pályázatot, s miért nem annak nyertesét nevezte ki a meghirdetett posztra? Ennek járt utána az InfoRádió.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium neve elhallgatását kérő munkatársa szerint a tárca sajtófőnöki posztjára kiírt nyilvános pályázaton az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium volt szóvivője megfelelt ugyan, de Takács Albert miniszter a tárca államtitkárának közbenjárására mégsem Orodán Sándort nevezte ki sajtófőnöknek.

A nyári kormányátalakítás után az igazságügyi tárca frissen kinevezett vezetője jelezte, hogy szívesen látná a kommunikációs főosztály élén az akkor már hatodik éve a rendészeti kommunikációt irányító szakembert.

A miniszter júniusban azonban visszavonta az ajánlatát, s posztot nyilvános pályázaton hirdette meg.

A szabályosan kiírt pályázaton az InfoRádió értesülései szerint Orodán Sándor megfelelt, de Juhász Gábor, a tárca új államtitkára állítólag ultimátumot adott Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszternek, s a hathatós lobbizás nyomán a tárcavezető visszavonta a pályázatot.

Juhász Gábor és Orodán Sándor korábban a Belügyminisztériumban dolgoztak együtt, de nem volt konfliktusmentes a kapcsolatuk. Orodán Sándor ma a Határőrség szóvivője, a témával kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni.

Juhász Gábor államtitkár csütörtökre ígért tájékoztatást, de végül nem nyilatkozott.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×