eur:
393.26
usd:
367.68
bux:
66220.05
2024. április 25. csütörtök Márk

Elképesztő kedvezményeket kapott a kormánytól a Hankook

Képzési támogatást, adókedvezményt és közel 16 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást kapott a dél-koreai Hankook gumigyár a magyar kormánytól.

Az új polgári törvénykönyv (Ptk.) már nem tartalmazza majd azt a tilalmat, amely szerint játékon vagy fogadáson nyert összeg megfizetését nem lehet bírósági úton kikényszeríteni - írja a Népszabadság. Vagyis a kártyanyeremény peresíthetővé válik. A tervezet egyik fő célja az indokolatlan korlátozások megszüntetése, a másik a kiszolgáltatott helyzetben levők fokozott védelme.

Nem ok nélkül halogatta a gazdasági minisztérium a Hankook gumigyárral kötött támogatási szerződésének nyilvánosságra hozatalát: a most közzétett 2005-ös megállapodás elképesztő kedvezményeket biztosított a dél-koreai óriáscégnek - olvasható a Magyar Nemzetben. A dokumentumban képzési támogatáson és adókedvezményen kívül 15,88 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást nyújtott a magyar állam, miközben a Hankook egy jövőbeli adóváltozás esetére is biztosítékot kapott.

A jövőben további jelentős fejlesztéseket akar végrehajtani kaposvári gyárában a jelenleg még két üzemet működtető, osztrák kézben lévő Magyar Cukor Zrt. - tudta meg a Napi Gazdaság. A lap értesülése szerint ugyanakkor már döntés van arról, hogy bezár a petőházi cukorgyár.

2009-től életbe lép az építmény számított értékén alapuló ingatlanadó - hacsak addig nem változtatják meg a jelenlegi szabályozást -, ám a legtöbb önkormányzat valószínűleg nem kívánja bevezetni, hiszen a települések nem kötelesek a kivetésére. Ám ha mégis bevezetik ezt az adófajtát, csak a törvényben szereplő alsó és felső értékhatárok között tehetik meg. A jogszabály az épület - ház, lakás, telek vagy kereskedelmi egység -, valamint a település - megyei jogú város, város, község - típusa szerint, megyénként, Budapesten pedig kerületenként határozza meg a minimum- és maximumértékeket, ezen belül azonban az övezetek kialakítása az önkormányzatok hatáskörébe tartozik - közli a Világgazdaság.

Az lndex írásából kiderül: magyar és amerikai kaszkadőröket koordinál majdPiroch Gábor a Terminátor 4-ben. 53 éves korára már nem tarja valószínűnek a nemzetközi hírű, 2007-ben kaszkadőri Oscar-díjra jelölt magyar filmes, hogy szerepeljen a negyedik részben, de lát esélyt arra, hogyha a helyzet úgy hozza, ismét a Terminátor kaszkadőre legyen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Megtorpant a raktárpiac: csökkent a kereslet, emelkedtek az üresedési ráták

Megtorpant a raktárpiac: csökkent a kereslet, emelkedtek az üresedési ráták

2024 első negyedévében a teljes országos modern ipari/logisztikai állomány 5 103 595 négyzetmétert tett ki. Ebből a fővárosban és környékén található 3 522 155 négyzetméter, míg a regionális hazai állomány 1 581 440 négyzetméter - derül ki a BRF legfrissebb jelentéséből. 2024 első negyedévében nem történt új ingatlan átadása a fővárosban, a regionális piacokon pedig mindössze egy épület átadását rögzítették Debrecenben, ami 5650 négyzetmétert tett ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×