Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Elképesztő kedvezményeket kapott a kormánytól a Hankook

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Képzési támogatást, adókedvezményt és közel 16 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást kapott a dél-koreai Hankook gumigyár a magyar kormánytól.

Az új polgári törvénykönyv (Ptk.) már nem tartalmazza majd azt a tilalmat, amely szerint játékon vagy fogadáson nyert összeg megfizetését nem lehet bírósági úton kikényszeríteni - írja a Népszabadság. Vagyis a kártyanyeremény peresíthetővé válik. A tervezet egyik fő célja az indokolatlan korlátozások megszüntetése, a másik a kiszolgáltatott helyzetben levők fokozott védelme.

Nem ok nélkül halogatta a gazdasági minisztérium a Hankook gumigyárral kötött támogatási szerződésének nyilvánosságra hozatalát: a most közzétett 2005-ös megállapodás elképesztő kedvezményeket biztosított a dél-koreai óriáscégnek - olvasható a Magyar Nemzetben. A dokumentumban képzési támogatáson és adókedvezményen kívül 15,88 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást nyújtott a magyar állam, miközben a Hankook egy jövőbeli adóváltozás esetére is biztosítékot kapott.

A jövőben további jelentős fejlesztéseket akar végrehajtani kaposvári gyárában a jelenleg még két üzemet működtető, osztrák kézben lévő Magyar Cukor Zrt. - tudta meg a Napi Gazdaság. A lap értesülése szerint ugyanakkor már döntés van arról, hogy bezár a petőházi cukorgyár.

2009-től életbe lép az építmény számított értékén alapuló ingatlanadó - hacsak addig nem változtatják meg a jelenlegi szabályozást -, ám a legtöbb önkormányzat valószínűleg nem kívánja bevezetni, hiszen a települések nem kötelesek a kivetésére. Ám ha mégis bevezetik ezt az adófajtát, csak a törvényben szereplő alsó és felső értékhatárok között tehetik meg. A jogszabály az épület - ház, lakás, telek vagy kereskedelmi egység -, valamint a település - megyei jogú város, város, község - típusa szerint, megyénként, Budapesten pedig kerületenként határozza meg a minimum- és maximumértékeket, ezen belül azonban az övezetek kialakítása az önkormányzatok hatáskörébe tartozik - közli a Világgazdaság.

Az lndex írásából kiderül: magyar és amerikai kaszkadőröket koordinál majdPiroch Gábor a Terminátor 4-ben. 53 éves korára már nem tarja valószínűnek a nemzetközi hírű, 2007-ben kaszkadőri Oscar-díjra jelölt magyar filmes, hogy szerepeljen a negyedik részben, de lát esélyt arra, hogyha a helyzet úgy hozza, ismét a Terminátor kaszkadőre legyen.